Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2015,
11.24

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga KHL Jan Muršak CSKA Moskva SKA Sankt Peterburg

Ponedeljek, 24. 8. 2015, 11.24

7 let, 12 mesecev

Na prvi super ponedeljek glavna beseda Muršakovim in prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z dvobojem med aktualnim prvakom lige KHL SKA Sankt Peterburg in aktualnim ruskim prvakom CSKA Moskva se danes začenja osma sezona tega tekmovanja.

Tudi v novi sezoni bitke za Gagarinov pokal bomo spremljali 28 moštev, sprememba od lani pa je le ena. Zaradi finančnih nezmožnosti je izstopil moskovski Atlant, njegovo mesto pa je pripadlo povratniku v ligo, Spartaku iz Moskve.

Najbolj zanimivi obračuni, derbiji, bodo na sporedu na začetku tedna, zanje je namreč rezerviran super ponedeljek. Prvi je namenjen lanskemu zmagovalcu lige SKA Sankt Peterburg in ruskemu prvaku CSKA Moskva, za katerega bo tudi tokrat igral Jan Muršak. Kluba sta se lani zadnjič srečala v konferenčnem finalu, v katerem so Muršakovi povedli s 3:0 v zmagah in za veliki finale potrebovali le še zmago. A nato so SKA-jevci kot prvi v zgodovini lige priredili popoln preobrat in se s štirimi zaporednimi zmagami zavihteli v finale.

Kako se bodo proti SKA, ki napada s kontroverznim trenerjem Andrejem Nazarovom, znašli hokejisti CSKA, ki so izgubili pomemben člen v napadu – Igor Grigorenko se je preselil k Salavat Jualjev Ufa –, bo znano okoli 21. ure.

V novi sezoni bomo spremljali tudi Roka Tičarja in Žigo Jegliča, ki ju s Slovanom Bratislavo prva tekma čaka v sredo, ko bodo s soigralci gostili Admiral Vladivostok. Medveščak, ki je dal možnost za dokazovanje Gašperju Krošlju, bo uvodni obračun prav tako odigral v sredo, v Zagreb prihaja Amur Habarovsk.

Hitrejši konec

Klubi bodo letos v rednem delu odigrali 60 tekem. Vsako moštvo – v enem mesecu bo lahko odigralo največ 13 tekem – se bo z vsakim srečalo vsaj dvakrat, z nekaterimi največjimi tekmeci pa tudi večkrat.

Redni del, ki se začenja deset dni prej kot lani, bo potekal med 24. avgustom in 18. februarjem. Tri dni pozneje bodo na sporedu že izločilni boji, ki si jih bo zagotovilo 16 moštev (po osem iz vsake konference). Vse serije končnice bodo igrali na štiri zmage, prvak pa bo Gagarinov pokal v zrak dvignil najpozneje 19. aprila. Za zgodnejši začetek in konec tekmovanja se je vodstvo lige odločilo zato, ker želi hokejistom omogočiti kakšen dan več priprav na svetovno prvenstvo elite, ki se bo v Rusiji začelo 6. maja.

Ne spreglejte