Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 5. 2013,
22.12

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

San Jose Sharks Vancouver Canucks

Torek, 7. 5. 2013, 22.12

7 let, 12 mesecev

Morski psi raztrgali Vancouver, ki je zapravil zadnjo priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V hokejski ligi NHL je San Jose premagal Vancouver tudi v četrto in si tako ekspresno zagotovil napredovanje. Chicago in Ottawa sta povišala vodstvo na 3:1, NY Islanders pa izenačili na 2:2.

San Jose Sharks so v končnici severnoameriške hokejske lige NHL v boju na štiri zmage na četrti tekmi v razprodani domači dvorani HP Pavillion po podaljšku s 4:3 premagali Vancouver Canucks in se gladko s 4:0 v zmagah uvrstili v polfinale zahodne konference. Odločilni gol za zmago je dosegel veteran Patrick Marleau. Morski psi so si prvič v klubski zgodovini priigrali napredovanje s 4:0. Za gostitelje sta zadela še Brent Burns v prvi tretjini in dvakrat Joe Pavelski, vključno z zadetkom za podaljšano igro. Zdaj bodo imeli hokejisti San Joseja kar nekaj premora in časa za oddih, preden bodo dobili nasprotnika v polfinalu zahodne konference. "Zmaga na takšen način te zanesljivo ponese in navda z zelo dobrimi občutki, zdaj nam bo prav gotovo koristilo nekaj tekmovalnega premora do začetka naslednjega kroga," je bil navdušen Pavelski. Za Vancouver so zadeli Mason Raymond, Alex Burrows in Alexander Edler, vratar Cory Schneider je ubranil nekaj izjemnih poskusov tekmecev, vendar je v podaljšku kloni proti Marleauju, ki je zadel za napredovanje.

Srečanje v Ottawi je bilo odločeno šele v podaljšku. Čeprav so gostitelji zaostajali z 0:2, so v tretji tretjini le poskrbeli za izenačenje. In to tik pred zdajci, saj je zadetek za 2:2 padel dobrih 22 sekund pred koncem rednega dela. S pomočjo sreče ga je dosegel Cory Conacher, nato pa je zmagovalni zadetek v podaljšku prispeval Kyle Turris. Senatorji so vodstvo v končnici lige NHL povečali na 3:1, polfinale je vedno bližje.

Z vodstvom 3:1 se lahko po novem pohvali tudi Chicago, ki je na krilih dvakratnega strelca Patricka Sharpa premagal Minnesoto s 3:0. Vratar Corey Crawford je ohranil mrežo nedotaknjeno in zaustavil vseh 25 strelov.

New York Islanders je v strelskem festivalu, doseženih je bilo kar deset zadetkov, premagal Pittsburgh in rezultat v zmagah izenačil na 2:2. Čeprav so Pingvini veliki favoriti na papirju, je moštvo iz "velikega jabolka" pokazalo zobe, ter izsililo v tej seriji vsaj še dve tekmi. Z dvema zadetkoma in podajo je blestel kapetan gostiteljev Mark Streit.

Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte