Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2008,
16.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 11. 4. 2008, 16.58

8 let, 3 mesece

Mahkovec: Jesenice stojijo za igralci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V jeseniškem hokejskem klubu so v petek sklicali novinarsko konferenco na kateri so spregovorili o težavnih odnosih s Hokejsko zvezo Slovenije in zadnjih zapletih glede reprezentance.

Z Ledarske 4 očitki na Hokejsko zvezo Slovenije letijo predvsem zaradi čudnih odločitev pri prijavi igralcev za končnico državnega prvenstva. Znano je, da Železarjem v boju za naslov prvaka ni smela pomagati četverica David in Marcel Rodman, Tomaž Razingar in Elvis Bešlagič, katerim nastopa ni dovolila Mednarodna hokejska zveza (IIHF), saj je vodstvo kluba zamudilo prijavni rok. Jeseniško vodstvo je prepričano, da bi po pravilniku HZS omenjene okrepitve lahko vseeno prijavili, a jim je to, s svojim vplivom na krovno slovensko hokejsko zvezo, preprečil ljubljanski klub. Po tretji tekmi finala, ko je imela Olimpija težave z vratarji (poškodovana sta bila tako Westlund kot Mohorič, a je slednji nato na zadnji tekmi vendarle stal v golu), pa so Ljubljančani dobili dovoljenje za prijavo Jureta Penka in Žige Antoniča (v ZM Olimpijo so ju pripeljali iz Toje Olimpije). Jeseničani so sicer takrat lahko iz mlajših selekcij potegnili Aleša Remarja, Marjana Manfredo in Roka Jakopiča, a prav v tem vidijo dokaz, da HZS pleše po Olimpijinih notah.

Jezni na HZS

"Kar si Olimpija zaželi, to dobi," jeze ni skrival športni direktor jeseniškega kluba Matjaž Mahkovec, ki je prepričan, da HZS spoštovala registracijskega pravilnika in ni delovala v dobro slovenskega hokeja: "Ob tem zapletu se je pokazalo, da aparat deluje po željah ljubljanskega kluba. Pravilnik se krši samo z ene strani." Jeseniško jezo nekoliko miri osvojeni naslov državnih prvakov, a si v prvi vrsti želijo, da do podobnih nepravičnih odločitev ne bi prihajalo tudi v prihodnje. Športni direktor Železarjev namreč že upira pogled v naslednjo sezono, ko bodo Jeseničani poskušali nadgraditi četrtfinale v ligi EBEL.

Do konca v ligi EBEL in DP

"Tekme državnega prvenstva so nam pokazale, kako sestaviti moštvo za naslednjo sezono. Na Jesenicah imamo tudi odlične mlade igralce, ki jih bomo zaradi omejitev s točkami in proračuna vključevali v prvo ekipo," pravi Mahkovec in tudi cilje postavlja zelo visoko: "Za naslednjo sezono bomo sestavili zelo, zelo močno ekipo, s katero lahko pridemo do konca tako v ligi EBEL kot v državnem prvenstvu."

Mlade igralce bodo poleti po ameriškem vzoru izbirali na t.i. "tryoutih" preizkusih, trener Doug Bradley ima pogodbo do konca naslednje sezone, moštvo pa je že močnejše za izvrstne tri domače napadalce brata Rodman in Razingarja. "Bradley je moštvo preporodil. Veliko več se je igralo na gol, pa tudi ekipa je stopila skupaj, kar se ob koncu lige EBEL ni dogajalo," je z delom trenerja, ki je nasledil Kima Collinsa zadovoljen Mahkovec.

M. Rodman: Ne strinjamo se v podrobnostih

Izogniti se ni bilo mogoče niti zadnjim reprezentančnim zapletom. Mahkovec ob tem HZS sporoča: "Poskrbite za to, da bodo fantje zadovoljni, saj se bodo le tako lahko popolnoma osredotočili na hokej in v Halifaxu spisali lepo zgodbo."

Trenutno se standardni reprezentanti, med njimi tudi Marcel Rodman pogajajo s HZS, oboji pa so se zavili v molk. "Dejstvo je, da imamo igralci svoje poglede, HZS pa svoje. Ne strinjamo se v nekaterih podrobnostih. Dogovorili smo se, da se ne bomo blatili v javnosti," je bil redkobeseden Rodman, ki ga moti, da novinarji poročamo o zahtevah reprezentantov: "Ne gre za zahteve, ampak naše želje. Predsedstvu HZS smo zgolj predstavili naše želje glede nagrajevanja, postavili nismo nobenega roka in trenutno vsi normalno treniramo."

Ne spreglejte