Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 9. 2013,
16.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDK Maribor liga INL

Torek, 17. 9. 2013, 16.37

7 let, 12 mesecev

Lisjaki skrivnostno v premierno sezono lige INL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med šestimi slovenskimi moštvi, ki bodo v prihajajoči sezoni nastopila v mednarodni ligi INL, so tudi predstavniki iz štajerske prestolnice, in sicer hokejisti HDK Maribor.

Žal je slovenska realnost takšna, da imamo tudi v novi sezoni le eno profesionalno hokejsko moštvo, veseli pa dejstvo, da so se štiri ekipe odločile slediti moštvoma HK Playboy Slavija in HK Triglav Kranj v mednarodni ligi INL, ki je doživela konkretno preobrazbo. Med četverico novincev v ligi, ki združuje slovenske, italijanske in avstrijske klube, so tudi Mariborčani.

Lisjaki so za razliko od nekaterih moštev, ki se po nekajletni odsotnosti vračajo s člani (Celje in Bled), že lani nastopali s člansko ekipo. V državnem prvenstvu so obstali v četrtfinalu, kjer so jim načrte prekrižali Jeseničani.

V novi sezoni bo trenersko taktirko HDK Maribora vihtel Janez Finžgar, ki smo ga povprašali o načrtih, ciljih in pričakovanjih v ligi INL, a ni želel odgovarjati na naša vprašanja. Če sklepamo iz zapisanega na uradni spletni strani kluba, potem v ekipi v primerjavi z zadnjo sezono ni bilo večjih sprememb. Dva hokejista, napadalec Luka Jurič in vratar Uroš Puš, sta se preselila v Ljubljano in bosta branila barve aktualnih podprvakov – zaloške Slavije, Jakob Raisp je odšel v mladinsko selekcijo finskega kluba Ässät, v katerem si članski kruh služi Žiga Jeglič. Imajo pa Mariborčani eno najmlajših ekip v ligi INL, povprečna starost je 21,1 leta, mlajši so le oklepniki Bleda. Izkušnje bodo v mlado ekipo vneslii 33-letni Mitja Sotlar, 29-letni Marjan Kovačič in leto mlajši Marko Ferlež.

V pripravljalnem obdobju so odigrali tri tekme in vknjižili dve zmagi in en poraz. Nazadnje so s 6:3 slavili na tekmi proti HK Olimpiji (U20), pred tem so po kazenskih strelih ugnali člane Triglava in z 2:6 priznali premoč hokejistom UTE iz Budimpešte.

Prvo tekmo bodo Lisjaki odigrali pred domačim občinstvom, in sicer jim bodo v nedeljo, 21. septembra, nasproti stali "severni medvedi" iz Zell am Seeja.

Ne spreglejte