Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2022,
6.26

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tampa Bay Lightning Colorado Avalanche končnica finale NHL

Sobota, 25. 6. 2022, 6.26

1 leto, 10 mesecev

Liga NHL, finale, 5. tekma

Prvaki ostajajo med živimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Colorado Avalanche Tampa bay Lightning | Prvaki Tampa Bay Lightning še niso rekli zadnje. | Foto Reuters

Prvaki Tampa Bay Lightning še niso rekli zadnje.

Foto: Reuters

Hokejisti Tampe Bay Lightning so na peti tekmi finala v ligi NHL s 3:2 premagali hokejiste Colorado Avalanche in jim tako preprečili, da bi v domačem Denverju že osvojili Stanleyjev pokal. Tampa je zaostanek v zmagah znižala na 2:3. Colorado je sicer na domačem ledu v tej sezoni zmagal na kar 38 tekmah, izgubil pa je le na 12.

Odločilni gol za zmago aktualnih prvakov na peti tekmi je šest minut pred koncem dosegel Ondrej Palat. Češki zvezdnik je s strelom iz štirih metrov premagal vratarja Colorada Darcyja Kuemperja, ki je sicer uspel odbiti plošček s palico, a se je nato ta z njegove noge odvalil v gol.

Gre za nov odločilen zadetek Palata v končnici. V letošnji je v prid Tampe s pomembnim golom prevesil že konferenčni finale proti New York Rangers. "Odigrali smo dobro tekmo, odlično tekmo na gostovanju. Našli smo pot do zmage. Gre za pomembno zmago in zdaj gremo nazaj v Tampo," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal Palat.

Finala serija se tako za šesto tekmo vrača v Tampo, kjer se bosta ekipi pomerili v noči z nedelje na ponedeljek.

Pred odločilnim zadetkom sta za prvake zadnjih dveh sezon mrežo zatresla Jan Rutta in Nikita Kučerov, vratar Andrej Vasiljevski pa je zbral 35 obramb. Na drugi strani sta za Colorado bila uspešna Valerij Ničuškin in Cale Makar, kar pa ni bilo dovolj, da bi lahko že v pretekli noči na domačem ledu dvignili Stanleyjev pokal.

Gostje iz Floride so dosegli prvi in zadnji zadetek na tekmi. Za vodstvo v prvi tretjini je v 16. minut zadel Rutta. Sledil je odgovor Ničuškina v šesti minuti druge tretjine, a je le tri minute kasneje Kučerov znova poskrbel za vodstvo Tampe. Hokejisti Colorada so na tekmi imeli veliko težav s trdo obrambo gostov. Kljub temu so v tretji minuti zadnje tretjine našli pot do izenačenja z 2:2, ko je zadel Makar. V zaključku tekme pa je domače navijače utišal Palat.

"Nismo pričakovali, da bo enostavno osvojiti naslov, in ne bo enostavno," je po porazu dejal Coloradov Gabriel Landeskog. "To smo vedeli pred finalom in to smo vedeli pred nocojšnjo tekmo. Vasiljevski je bil odličen v golu ... Vseeno nam je uspelo izenačiti v tretji tretjini, a na koncu so oni prišli do strela, ki je nekako uspel pobegniti Kuemperju. Je, kar je. Zdaj razmišljamo o naslednji tekmi."

Nazem Kadri Colorado Avalanche 2022
Sportal Colorado le še zmaga loči do velike nagrade #video

Liga NHL, finale, 5. tekma:

Colorado Avalanche : Tampa Bay Lightning 2:3   /3:2/

//Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

 

Ne spreglejte