Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 6. 2017,
7.51

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

liga NHL Stanleyjev pokal Pittsburgh Penguins Nashville Predators

Nedelja, 4. 6. 2017, 7.51

6 let, 7 mesecev

Liga NHL, 3. junij, finale, 3. tekma

Norišnica v Nashvillu: Predatorji na zgodovinski tekmi odčitali lekcijo prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Nashville Predators | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mesto glasbe Nashville je v soboto prvič v zgodovini gostilo tekmo finala lige NHL. Potem ko so Predatorji prvi dve srečanji, ki sta bili na terenu aktualnih prvakov Pittsburgh Penguins, izgubili, so pred domačimi gledalci s kar 5:1 odpravili pingvine in serijo v zmagah znižali na 1:2.

Hokejski ponos ameriške zvezne države Tennessee, ki v tej sezoni podira mejnike, je po dveh zaporednih porazih na gostovanju v Pittsburghu doma razveselil svoje navijčae

Obračun v Bridgestone Arena se sicer ni začel po željah večine od dobrih 17.000 gledalcev. Pittsburgh je namreč že v tretji minuti povedel z zadetkom novinca Jaka Guentzla in postavil izid prve tretjine, v kateri so sicer domači prevladovali.

Mesto glasbe takšne hokejske norije še ni doživelo. | Foto: Reuters Mesto glasbe takšne hokejske norije še ni doživelo. Foto: Reuters

Odmor je bolje koristil Nashvillu. Ta je pohod začel v 26. minuti, ko je na 1:1 ob prednosti igralca več na ledu izenačil Roman Josi, le dobre pol minute pozneje pa je tokrat nerazpoloženega Matta Murraya premagal še Frederick Gaudreau. Za še mirnejši odmor in vodstvo s 3:1 je poskrbel še James Neal tik pred koncem drugega dela tekme.

Zadnja tretjina je minila v precej burnem ozračju, kazni ni manjkalo, tudi zadetkov ne. Oba sta končala v mreži Pittsburgha. Zatresla sta jo Craig Smith in Mattias Ekholm. Eden od junakov večera je bil vratar Nashvilla Pekka Rinne, ki je zbral 27 obramb in prejel le en gol. Craigh Smith je z zadetkom za 4:1 le še poglobil krizo Pittsburgha. | Foto: Reuters Craigh Smith je z zadetkom za 4:1 le še poglobil krizo Pittsburgha. Foto: Reuters

Od težkih trenutkov do vrnitve v igro

"Naša prednost je v tem, da smo v končnici dokazali, da lahko v različnih trenutkih v ospredje stopijo različni igralci in odločajo," je bil vesel strelec in podajalec pri dveh zadetkih Roman Josi. Je šele prvi branilec po Duncanu Keithu in letu 2010, ki bi na finalni tekmi lige NHL vknjižil tri točke.

"Nikakor nismo iz igre. Po dveh porazih ni bilo najlažje, bili smo nervozni in hkrati vzhičeni pred domačo tekmo, na kateri smo res pokazali, da znamo igrati dober hokej," pa se je smejalo branilcu Mattiasu Ekholmu, ki ga je znova izvrstni vratar Rinne dopolnil z besedami: "Na prvih dveh tekmah in na začetku te je bila huda bitka. V tako težkih trenutkih poskušaš misli usmeriti le na naslednjo obrambo, se spomniti, da igraš finale lige NHL in da je življenje res lepo."

Kapetan prvakov Sidney Crosby je obžaloval dva prehitro prejeta zadetka in tistega tik red iztekom tretjine. Sploh prvič v končnici se je zgodilo, da niti on niti Jevgenij Malkin nista ustrelila proti vratom nasprotnikov. | Foto: Reuters Kapetan prvakov Sidney Crosby je obžaloval dva prehitro prejeta zadetka in tistega tik red iztekom tretjine. Sploh prvič v končnici se je zgodilo, da niti on niti Jevgenij Malkin nista ustrelila proti vratom nasprotnikov. Foto: Reuters

Ne bi si smeli privoščiti

Drugačno razpoloženje je vladalo v slačilnici Pittsburgha. "Dobro smo začeli. Zavedali smo se, da bodo poskušali vse, da se vrnejo. To jim je uspelo. Po prvi tretjini nam je dobro kazalo, nato so zadeli z igralcem več. Se zgodi, a nato smo jim dopustili nov hiter zadetek, ob koncu tretjine, ko je bilo do konca še okoli 25 sekund, pa še enega. Tega si ne bi smeli dopustiti. Sploh ne na tako pomembni tekmi, kot je finale lige NHL," je bil razočaran kapetan Sidney Crosby. Sploh prvič na tekmi končnice z Jevgenijem Malkinom nista sprožila niti strela.

Tudi četrta tekma finala bo v Nashvillu; moštvi se bosta naslednjič pomerili v ponedeljek.

Liga NHL, 3. junij, finale, 3. tekma

Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 5:1 (0:1, 3:0, 2;0) /1:2/
Josi 26., Gaudreua 27., Neal 40., Smith 45., Ekholm 54.; Guentzel 3.

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte