Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 3. 2024,
8.16

Osveženo pred

1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Montreal Canadiens New York Rangers Vancouver Canucks Boston Bruins liga NHL

Petek, 22. 3. 2024, 8.16

1 mesec

Liga NHL, 21. marec

Rangerjem derbi z Bostonom, nepozaben večer za Quicka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Jonathan Quick | Izjemen večer za Jonathana Quicka! | Foto Reuters

Izjemen večer za Jonathana Quicka!

Foto: Reuters

Hokejisti New York Rangers so v derbiju vzhodne konference lige NHL premagali vodilno ekipo lige Boston s 5:2 in se mu s tem na lestvici približali le na točko zaostanka. Artemij Panarin je k zmagi prispeval tri gole, zadnji je bila njegova 97. točka v sezoni. Newyorčani so zmagali na šesti od zadnjih osmih tekem.

Anže Kopitar
Sportal Kopitar je dosegel veliki mejnik v karieri

Vratar rangerjev Jonathan Quick je ubranil 24 strelov, se veselil svoje 391. zmage v karieri, s čimer se je na prvem mestu najboljših vratarjev, rojenih v ZDA, izenačil z Ryanom Millerjem.

"To pomeni, da sem igral z veliko dobrimi igralci. Pri tem sem res imel srečo. Hvaležen sem jim za delo, ki so ga vložili, da so mi omogočili, da to dosežem," je dejal Quick, ki je večino zmag dosegel kot član ekipe Los Angeles Kings, v kateri je bil soigralec s slovenskim asom Anžetom Kopitarjem.

Da je New York zdaj sam na drugem mestu lestvice vzhoda, je poskrbel Nashville, ki je bil s 3:0 boljši od Floride. S tem je že na 16. zaporedni tekmi osvojil vsaj točko, kar je klubski rekord. Njegov vratar Kevin Lankinen je ubranil 33 strelov, svojo mrežo je ohranil prvič po marcu 2021.

Svoje vodstvo na lestvici najučinkovitejših igralcev je povečal Nikita Kučerov, ki je bil podajalec pri vseh štirih golih Tampe, ta je s 4:1 ugnala San Jose. Dva gola je dosegel Bryden Point. Tampa se je z 82. točko trdno zasidrala na šestem mestu vzhodne konference, tako da se ji obeta nastop v končnici.

Vse dlje od nje pa je drugo moštvo iz New Yorka, Islanders. V Detroitu je izgubilo že šestič zapovrstjo, rdeča krila so zmagala s 6:3. Tudi po zaslugi Dylana Larkina, ki se je po osmih tekmah odmora zaradi poškodbe vrnil v ekipo in takoj dosegel dva gola.

Šest porazov zaporedoma ima tudi Seattle. Zadnjega mu je prizadejal Vegas, ki je zmagal s 3:1.

Odličen večer je še za enim ruskim igralcem Nikito Zadorovom. Njegov Vancouver, sicer vodilna ekipa zahoda, je doma s 4:1 premagal Montreal, Rus je k temu pripomogel z dvema goloma.

Liga NHL, 21. marec:

Lestvica

Anže Kopitar
Sportal Izjemna predstava Kopitarja: Želel sem zadeti kakšen gol za njo
Ne spreglejte