Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2023,
9.29

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Steven Stamkos Tampa Bay Lightning New York Islanders Boston Bruins NHL

Četrtek, 19. 1. 2023, 9.29

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 18. januar

Častitljiv jubilej Stamkosa, vroči Boston niza zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Boston Bruins | Vodilni Boston Bruins je v New Yorku prišel do 35. zmage sezone. | Foto Guliverimage

Vodilni Boston Bruins je v New Yorku prišel do 35. zmage sezone.

Foto: Guliverimage

Najboljša ekipa sezone lige NHL Boston Bruins je na gostovanju pri New York Islanders zmagala s 4:1 in s 35. zmago še okrepila vodstvo. Kapetan Tampa Bay Lightning Seteven Stamkos je ob zmagi s 5:2 nad Vancovurom prispeval hat-trick in presegel mejo 500 golov v NHL.

Jevgenij Dadonov Montreal Canadiens
Sportal Montreal presenetil Winnipeg, nov poraz Seattla

Na gostovanju pri otočanih iz New Yorka so člani Bostona vknjižili že 35. in imajo že 12 točk prednosti pred drugo najuspešnejšo ekipo, Carolino. Charlie McAvoy je k zmagi s 4:1 prispeval gol in podajo. Poleg njega so za Boston, ki je zmagal tretjič zapovrstjo, v polno zadeli še Derek Forbort, Brad Marchand in Trent Frederic. Za gostitelje, ki so povedli v 16. minuti prve tretjine, je gol dosegel Zach Parise. Češki zvezdnik David Pastrnak, za Edmontonovim dvojcem Connorjem McDavidom in Leonom Draisaitlom tretji najučinkovitejši igralec lige, je tokrat prispeval podajo.

Z istim izidom kot Boston se je zmage v gosteh veselil tudi lanski prvak Colorado, 23. zmago v sezoni je zabeležil v Calgaryju. Za to sta zaslužna finska igralca Artturi Lehkonen in Mikko Rantanen, oba sta dosegla po dva gola.

Stamkos s 500. golom

Uspešni so bili tudi lanski finalisti, pred tem pa dvakrat prvaki, hokejisti Tampe, ki so s 5:2 zmagali v Vancouvru. Zvezdnik Steven Stamkos je prispeval tri gole, njegov prvi za vodstvo z 1:0 je pomenil, da je kot 47. igralec v zgodovini presegel mejo 500 golov. Od še dejavnih igralcev sta uspešnejša le Aleksander Ovečkin (810) in Sidney Crosby (538). Stamkos je 47. igralec v zgodovini s 500 goli in 23., ki je to mejo presegel z enim klubom.

Za Stevenom Stamkosom je odličen večer, k zmagi s 5:2 nad Vancouvrom je prispeval tri gole in presegel mejo 500 zadetkov v NHL.  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za Stevenom Stamkosom je odličen večer, k zmagi s 5:2 nad Vancouvrom je prispeval tri gole in presegel mejo 500 zadetkov v NHL. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Brandon Point in Nikita Kučerov sta vknjižila gol in podajo, za Rusa sta bila to 61. in 62. točka v ligi. Tampa je zabeležila peto zaporedno zmago in je skupaj z New Jerseyjem v najboljšem nizu uspehov.

Preobrat morskih psov

San Joseju je v domačem dvoboju proti Dallasu uspel velik preobrat, po zaostanku z 0:3 v drugi tretjini so morski psi v nadaljevanju dosegli pet golov in zmagali s 5:3. Erik Karlsson je gostitelje povedel v vodstvo s 4:3, v statistiko je vpisal še tri podaje. Domači vratar James Reimer je zbral 33 obramb in se veselil jubilejne, 200. zmage v karieri.

Na tekmi med Ottawo in Pittsburghom je odločal podaljšek, že v njegovi 25. sekundi je tekmo končal domači napadalec Brady Tkachuk, ki je pred tem zbral tudi tri asistence. Gostitelji, ki so zmagali s 5:4, so vse gole v rednem delu dosegli z igralcem več na ledu.

Liga NHL, 18. januar:

Lestvica:

 

Preberite še:

Pavel Zacha, David Krejci, David Pastrnak
Sportal Učinkovita češka ofenziva na Letalce, konec zmagovitega niza Seattla
Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel za 2:2, a se je razpletlo v korist Devilsov
Ne spreglejte