Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 1. 2023,
7.48

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Boston Bruins Vegas Golden Knights liga NHL

Torek, 17. 1. 2023, 7.48

1 leto, 3 mesece

liga NHL, 16. januar

Učinkovita češka ofenziva na Letalce, konec zmagovitega niza Seattla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Pavel Zacha, David Krejci, David Pastrnak | Hokejisti Boston Bruins so zanesljivo premagali Philadelphio. | Foto Guliverimage

Hokejisti Boston Bruins so zanesljivo premagali Philadelphio.

Foto: Guliverimage

Vodilno moštvo lige Boston Bruins je na ponedeljkovi tekmi s 6:0 odpravilo Philadelphia Flyers, v napadu je blestel češki trio Pavel Zacha, David Krejči, ki je odigral 1000. tekmo v NHL, in David Pastrnak. Seattle Kraken, ki ima na zahodu na četrtem mestu 56 točk, toliko kot Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, je prekinil niz osmih zmag. Tampa Bay Lightning je bila v gosteh boljša s 4:1.

Winnipeg Jets
Sportal Jets z novo zmago potrdili prvo mesto na zahodu #video

Skoraj 18 tisoč gledalcev v TD Garden je videlo zanesljivo zmago vodilne zasedbe najmočnejše hokejske lige na svetu Boston Bruins. Kosmatinci so prek Davida Pastrnaka povedli v peti minuti, deset minut pozneje je njegov rojak Pavel Zacha zvišal na 2:0.

Tudi začetek drugega dela je bil podoben: Brad Marchand je priskrbel vodstvo s +3, Zacha pa s svojim drugim golom postavil izid prvih 40 minut (4:0). Philadelphia je v zadnji tretjini prevladovala, iskala vsaj častni zadetek, a se Jeremy Swayman ni pustil premagati, zaustavil je vseh 29 poskusov gostov. So pa na drugi strani gostitelji zadeli še dvakrat. Najprej je Pastrnak zakuril petardo, Matt Grzelcyk pa je v 49. minuti postavil končnih 6:0. Razpoložen je bil še en češki napadalec, David Krejci je na jubilejni tisoči tekmi NHL vpisal tri asistence, po eno pa sta dvema goloma dodala še Pastrnak in Zacha.

Boston je na 43. tekmi prišel do 34. zmage, pred najbližjim zasledovalcem Carolina Hurricanes ima deset točk prednosti.

Panterji slavili v Buffalu  Florida Panthers | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Do zmage so na gostovanju v Buffalu prišli hokejisti Florida Panthers, ki so v začetku zadnje tretjine z golom Antona Lundella povedli s 3:0.

Gostitelji so prek Alexa Tucha znižali in preobrat lovili brez vratarja, a se jim načrt ni izšel, Carter Verhaeghe je plošček poslal v prazen gol in postavil končnih 4:1.

Z 61 točkami tretja ekipa lige New Jersey Devils je bila po kazenskih strelih s 4:3 v gosteh uspešnejša od San Jose Sharks, edini zadetek pri kazenskih strelih je dosegel Tomaš Tatar.

Winnipeg Jets, Toronto Maple Leafs in Dallas Stars imajo kot naslednja najuspešnejša moštva po 59 točk. Od teh je ponoči igral le Dallas, ki je v Las Vegasu (58 točk) slavil s 4:0.

Seattle prekinil zmagoviti niz

Seattle Kraken, ki ima na zahodu na četrtem mestu 56 točk, toliko kot Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, je prekinil niz osmih zmag. Tampa Bay Lightning je bila v gosteh boljša s 4:1. Tampa ima 57 točk, toliko kot New York Rangers. Šesta ekipa vzhodne konference je s 3:1 zmagala pri Columbus Blue Jackets, sedma, Washington Capitals, pa je po podaljšku s 4:3 v gosteh ugnala New York Islanders. Z enakim izidom so po podaljšku doma slavili Pittsburgh Penguins proti Anaheim Ducks.

Hokejisti Tampe Bay so prekinili zmagoviti niz Seattla. | Foto: Reuters Hokejisti Tampe Bay so prekinili zmagoviti niz Seattla. Foto: Reuters

Šele devetouvrščeni na zahodu branilci naslova Colorado Avalanche so s 6:3 odpravili Detroit Red Wings, Nathan MacKinnon je dosegel dva gola in prispeval dve podaji za zmagovalce, eno podajo manj je ob dveh zadetkih vpisal Cale Makar.

Zmagi s po 2:1 so dosegli Nashville Predators proti Calgary Flames ter St. Louis Blues proti Ottawa Senators. Florida Panthers pa so s 4:1 zmagali pri Buffalo Sabres. Matthew Tkachuk je trikrat podal pri zmagovalcih.

Liga NHL, 16. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Kraljem gre imenitno, Kopitar dočakal jubilej #video
Connor McDavid Edmonton Oilers
Sportal Edmonton in Devilsi so se znesli nad Kalifornijci, Winnipeg nadaljuje odlično
Ne spreglejte