Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 1. 2023,
21.13

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Arizona Coyotes Winnipeg Jets liga NHL

Nedelja, 15. 1. 2023, 21.13

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 15. januar

Jets z novo zmago potrdili prvo mesto na zahodu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Winnipeg Jets | Hokejisti Winnipeg Jets so z zmago nad Arizono (2:1) potrdili prvo mesto v zahodni konferenci lige NHL, v kateri so Kralji Anžeta Kopitarja trenutno na petem mestu.  | Foto Guliverimage

Hokejisti Winnipeg Jets so z zmago nad Arizono (2:1) potrdili prvo mesto v zahodni konferenci lige NHL, v kateri so Kralji Anžeta Kopitarja trenutno na petem mestu. 

Foto: Guliverimage

Hokejisti Winnipeg Jets so v severnoameriški ligi NHL z 2:1 premagali Arizona Coyotes. Z novo zmago so potrdili prvo mesto v zahodni konferenci, v kateri so Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ta čas na petem mestu. Kralji, ki so tokrat počivali, imajo enak točkovni izkupiček kot Seattle (56) na četrtem mestu, točko več na tretjem ima Dallas.

 

Presenetljiv poraz na domačem ledu v Raleighu pa je doživela druga najboljša ekipa vzhoda, Carlina Hurricanes, ki je doma po kazenskih strelih s 3:4 klonila proti Vancouver Canucks.

Vrhunci obračuna med Winnipeg Jets in Arizono Coyotes:

Elias Pettersson je zadel odločilni strel ter pomagal Vancouvru, da ni pet zaporednih gostujočih tekem končal brez zmage.

V rednem delu so za goste zadeli Ethan Bear, J.T. Miller in Brock Boeser, ki je bil uspešen 17 sekund pred koncem rednega dela, s čimer je Vancouvru zagotovil podaljšek. Vratar Collin Delia je zaustavil 29 strelov.

"Fantje se borijo, igrajo trdo, čeprav se ne izide vedno. So dobra ekipa in vsakič želijo zmagati," je po tekmi dejal trener Canucks Bruce Boudreau.

V gosteh so bili uspešni tudi Montreal Canadiens, ki so v sloviti dvorani Madison Square Garden z 2:1 premagali domače Rangers in končali njihov niz sedmih zaporednih tekem brez poraza po rednem delu. Izkazal se je vratar Sam Montembeault, ki je zbral 38 obramb.

Liga NHL, 15. januar:

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Anže Kopitar
Sportal Kopitar zadel za 2:2, a se je razpletlo v korist Devilsov
Ne spreglejte