Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2022,
8.57

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Nick Foligno Jaromir Jagr Aleksander Ovečkin Colorado Avalanche Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 16. 3. 2022, 8.57

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 15. marec

Kopitarjevi nemočni proti najboljšim, Ovečkin prehitel Jagra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Anže Kopitar | Anže Kopitar in njegovi soigralci so ostali praznih rok proti vodilni ekipi lige NHL. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar in njegovi soigralci so ostali praznih rok proti vodilni ekipi lige NHL.

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so gostili najboljšo ekipo severnoameriške lige NHL Colorado Avalanche in izgubili z 0:3. Kapetan kraljev Anže Kopitar je v slabih 18 minutah, ki jih je prebil na ledu, enkrat streljal na vrata tekmeca. Kalifornijce naslednja tekma čaka v noči na petek, ko bodo gostili San Jose Sharks. Rus Aleksander Ovečnik je na večni lestvici strlcev prehitel Čeha Jaromira Jagra.

Valerij Ničuškin v sedmi, J.T. Compher v 40. in Mikko Rantanen v 46. minuti so bili strelci za Colorado, ki je pri 91 točkah v sezoni in na vrhu zahodne konference ter lige. Kralji, pri katerih je Anže Kopitar, doslej je zbral 51 točk, a od začetka marca na devetih tekmah zgolj eno podajo, igral 17:45 minute in sprožil en strel, pa so s 74 točkami peti na zahodu.

Vrhunci dvoboja v Los Angelesu:

"Trenutno ni tisti pravi in je sam kar malce frustriran. Toda pri njem je večja vrednost v tem, kako ves čas pomaga mlajšim. Nihče razen nas tega ne vidi ali sliši, toda opravlja izjemno delo," je za lakingsinsider.com o Kopitarjevi strelski suši dejal trener Todd McLellan.

Jagr čestital Ovečkinu za zgodovinski dosežek

Rantanen je sicer zadetku dodal tudi podajo in je z 71 točkami enajsti strelec lige. Eno točko več ima Aleksander Ovečkin, ki je na tekmi, na kateri so njegovi Washington Capitals po kazenskih strelih s 4:3 premagali New York Islanders, dosegel en gol ter skupno svojega 767. v ligi, s čimer se je prebil na tretje mesto na večni lestvici. Prehitel je legendarnega Čeha Jaromirja Jagra.

Slednji je Rusu čestital za zgodovinski dosežek. "Zdaj si postal vodilni strelec v zgodovini NHL od evropskih hokejistov. Toda kar nadaljuj z doseganjem golov. Še naprej tresi mreže, ker, saj veš, nisem se še poslovil od igranja hokeja in mogoče je, da se vrnem v NHL in te začnem loviti," je v videoposnetku na Twitterju dejal Jagr.

Pred 36-letnim Ovečkinom, ki je v tej sezoni pri 37 golih, sta na seznamu strelcev le legendarna Kanadčana Wayne Gretzky (894) in Gordie Howe (801).

Prvi strelec lige je McDavid

Prvi strelec lige v tej sezoni pa je Connor McDavi Connor McDavid je v tej sezoni zbral 85 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Connor McDavid je v tej sezoni zbral 85 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko d iz Edmonton Oilers. Skupaj ima 85 točk, zadnji dve, gol in podajo, je dodal ob zmagi njegove ekipe proti Detroit Red Wings s 7:5. Dve podaji za zmagovalce je prispeval Leon Draisatl, ki je s 83 točkami tretji med strelci.

Drugi na tej lestvici je Jonathan Huberdeau iz ekipe Florida Panthers. Huberdeau je za najboljšo ekipo vzhodne konference in drugo lige tokrat ob zmagi po podaljšku v gosteh s 3:2 pri San Jose Sharks dosegel gol in ima skupaj 84 točk.

Sicer pa so Toronto Maple Leafs s 4:0 premagali Dallas Stars, čeprav zanje ni igral kaznovani Auston Matthews, s 45 goli najboljši v ligi (po točkah pa je s 77 peti).

Nick Foligno se je pridružil očetu Miku

Montreal Canadiens so doma izgubili proti Arizona Coyotes s 3:6, New York Rangers so po podaljšku tudi po zaslugi treh podaj Artemija Panarina s 4:3 premagali Anaheim Ducks, Nashville Predators pa so s 4:1 odpravili Pittsburgh Penguins, pri čemer je Roman Josi za zmagovalce prav tako prispeval tri podaje.

Winnipeg Jets so bili s 7:3 boljši od Vegas Golden Knights, Vancouver Canucks so s 6:3 premagali New Jersey Devils, Chicago Blackhawks pa so po podaljšku z 1:2 izgubili proti Boston Bruins, pri katerih je Nick Foligno igral svojo 1000. tekmo v NHL in se je v tem "klubu 1000" pridružil očetu Miku (1018). Pred tem sta le Bobby in Brett Hull kot oče in sin oba presegla po 1000 tekem v NHL.

Liga NHL, 15. marec:

Los Angeles Kings : Colorado Avalanche     0:3
Ničuškin 7., Compher 40., Rantanen 46.
Anže Kopitar (Los Angeles) je prebil na ledu 17 minut in 45 sekund ter enkrat streljal na gol.

Toronto Maple Leafs : Dallas Stars         4:0
Montreal Canadiens : Arizona Coyotes       3:6
New York Rangers : Anaheim Ducks           4:3*
Washington Capitals : New York Islanders   4:3**
Nashville Predators : Pittsburgh Penguins  4:1
Winnipeg Jets : Vegas Golden Knights       7:3
Chicago Blackhawks : Boston Bruins         1:2*
Edmonton Oilers : Detroit Red Wings        7:5
Vancouver Canucks : New Jersey Devils      6:3
San Jose Sharks : Florida Panthers         2:3*

* podaljšek
** kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

Lawson Crouse
Sportal Trije goli Crousa za zmago Arizone
Los Angeles Kings Florida Panthers
Sportal Kralji po dramatični končnici na kolena spravili eno bolj vročih moštev sezone
Ne spreglejte