Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
22.00

Osveženo pred

1 ura, 9 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Natisni članek

Kevin Fiala Adrian Kempe Ottawa Senators Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 22.00

1 ura, 9 minut

Liga NHL, 14. oktober

Kopitar spet z noro tekmo - 15 golov, tri njegove podaje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,42
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Po treh tretjinah je bilo 5:5, Anže Kopitar je podal za tri gole. | Foto Reuters

Po treh tretjinah je bilo 5:5, Anže Kopitar je podal za tri gole.

Foto: Reuters

Začetek 19. sezone v ligi NHL je za Anžeta Kopitarja zelo dramatičen: prvo tekmo je odločil sam s tremi goli v zadnji tretjini, na drugi so Los Angeles Kings izgubili po podaljšku, prav tako na ponedeljkovi tretji, ko so jih Ottawa Senators premagali z 8:7. Po dveh tretjinah je bil rezultat 5:5, Kopitar je podal za tri zadetke. Po rednem delu je bilo 7:7, nakar je ob koncu prve minute podaljška za zmago Ottawe zadel Josh Norris.

Calgary Edmonton
Sportal Kriza podprvakov lige NHL

Los Angeles Kings so ta ponedeljek igrali v Ottawi pri Senatorsih, ki so sezono začeli z zmago nad Florido in s porazom z Montrealom. V prejšnji sezoni so Kings dobili sedem tekem več, zmage so se veselili tudi na obeh medsebojnih tekmah (4:3 v Los Angelesu in 3:2 v Ottawi). Pravzaprav Los Angeles igrajo za četrto zaporedno zmago proti Ottawi oziroma za že sedmo na zadnjih osmih medsebojnih obračunih. Artur Kalijev in Drew Doughty bosta pri Kingsih zaradi poškodbe še nekaj tednov odsotna.

Dvoboj v Ottawi je imel precej nenavaden potek, predvsem pa sta bili obrambi obeh ekip precej prepišni. Pa tudi vratarji obeh ekip se niso najbolj izkazali. Pri Los Angelesu je bil v vratih Darcy Kuemper, pri domačih pa so sredi tekme vratarja menjali, a ne Mads Sogaard ne Anton Forsberg nista imela vrhunskega večera.

Začetek je bil sicer po okusu gostov; Kevin Fiala in Trevor Lewis sta že do devete minute poskrbela za 2:0, pri prvem golu je podal tudi Anže Kopitar. A je že pred koncem prve tretjine za domače znižal Jake Sanderson. V nadaljevanju je najprej Los Angeles sicer dosegel še en gol, ki pa so ga po sodniškem ogledu posnetka zaradi oviranja vratarja razveljavili. Le nekaj minut zatem je Los Angeles dosegel še regularen gol, spet je bil strelec Adrian Kempe, podajalec pa Kopitar.

Josh Norris je zadel za zmago Ottawe. | Foto: Reuters Josh Norris je zadel za zmago Ottawe. Foto: Reuters A to je bil šele začetek divjega plesa na ledu in festivala golov. Samo v tej tretjini so kralji še vodili za dva gola, tudi s 4:2, ter nazadnje s 5:4, pri tem golu Fiale je zadnjič na tekmi podal Kopitar. Toda Ottawa se je vračala, izkoriščala nezbrano igro tekmecev in napake v obrambi. Zack McEwen je izenačil na 5:5 v 48. minuti in napovedal še bolj zanimivo zadnjo tretjino.

Ta nato ni bila zadnji del tekme, saj sta ekipi šli še v podaljšek. Še pred tem pa je za zadnje vodstvo kalifornijske ekipe za 6:5 zadel Alex Laferriere, je pa potem Ottawa spet učinkovito odgovorila, najprej izenačila in z golom Josha Norrisa v 50. minuti sploh prvič na tekmi povedla (6:5). Tako so bili v končnici kralji tisti, ki so lovili tekmece, ujeli pa so jih z golom Tannerja Jeannota v 55. minuti.

Zadnjo besedo so nato le imeli domači. V podaljšku so kralji spet naredili preveč napak, eno pa je v 61. minuti za drugi gol na tekmi in veliko zmago izkoristil Norris.

Liga NHL, 14. oktober:

Lestvica:

Anže Kopitar, LA Kings - Boston Bruins
Sportal Kopitar tokrat brez točke, LA pa izgubil po podaljšku
Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Rapsodija Anžeta Kopitarja v Buffalu
Ne spreglejte