Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2023,
6.23

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Dallas Stars Boston Bruins Seattle Kraken NHL

Sreda, 11. 1. 2023, 6.23

1 leto, 3 mesece

Liga NHL, 10. januar

Dallas na vrh zahoda, Seattle nadaljeval zmagoviti niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Dallas Stars | Dallas Stars je novi vodilni kolektiv zahodne konference. | Foto Reuters

Dallas Stars je novi vodilni kolektiv zahodne konference.

Foto: Reuters

Hokejisti Dallas Stars so v izenačenem obračunu po izvajanju kazenskih strelov z 2:1 slavili pri New York Islanders in na vrhu zahodne konference prehiteli Vegas Golden Knights. Rezultatsko gre še naprej odlično tekmecem Kraljev Seattle Kraken, ki so šesto zaporedno zmago vknjižili pri Buffalo Sabres in so dve točki za Anžetom Kopitarjem in druščino. Se je pa končal zmagoviti niz Winnipeg Jets, ki so po toči golov izgubili v Detroitu (5:7).

Anže Kopitar
Sportal Kraljem gre imenitno, Kopitar dočakal jubilej #video

Jason Robertson je Dallas na gostovanju popeljal v vodstvo v 4. minuti, Anders Lee pa je deset minut pozneje ob prvi igri z igralcem več izenačil. A to sta bila edina zadetka, ki jih je dobrih 16 tisoč gledalcev v UBS Areni v New Yorku videlo v rednem delu ali podaljšku. O zmagovalcu so tako odločali kazenski streli, le Robertsonu je uspelo premagati nasprotnikovega vratarja in tako Teksašanom priboriti zmago, s katero so na prvem mestu zamenjali Vegas. Ekipi imata obe 56 točk, pri dveh manj so LA Kings Anžeta Kopitarja, ki bodo v noči na četrtek gostili San Jose Sharks. Te so danes s 4:2 premagali Arizono.

Tudi na drugi tekmi v New Yorku je bilo vroče, tudi med NY Rangers in Minnesoto je odločitev padla šele po izvajanju kazenskih strelov. Gostje so sicer vodili z 2:0 in 3:2, a na koncu je zmaga ostala doma, zmagoviti zadetek je prispeval Artemij Panarin.

Uspešno rezultatsko serijo so nadaljevali Seattle Kraken, za šesto zaporedno zmago so v gosteh tesno premagali Buffalo. Z 52 točkami so peti na zahodu, tretji v pacifiški diviziji. Točko pred njimi je Winnipeg, ki je prav tako lovil šesto zaporedno zmago, a iz Detroita odšel praznih rok. Domači so po toči golov zmagali s 7:5, mladi Nemec Moritz Seider je k zmagi prispeval štiri asistence. 

Nikita Kučerov je k zmagi Tampe prispeval dva gola in dve asistenci. | Foto: Reuters Nikita Kučerov je k zmagi Tampe prispeval dva gola in dve asistenci. Foto: Reuters

Številne gole so videli tudi gledalci na Floridi, kjer je Tampa s 6:3 premagala Columbus, prvo ime ob zmagi je bil z dvema goloma in dvema asistencama Nikita Kučerov. Lanski finalisti in predlanski prvaki so šele na sedmem mestu vzhoda. 

Devet golov je padlo tudi v Pittsburghu, kjer je blestel še en izkušeni ruski napadalec. Jevgenij Malkin je dvakrat zadel in dvakrat podal. Njegovo moštvo je po sedmih minutah proti Vancouvru zaostajalo z 0:3, a priredilo preobrat in slavilo s 5:4.

Z enakim rezultatom so hokejisti Floride Panthers slavili pri prvaku Coloradu. Panterji so v zadnjo tretjino vstopili z vodstvom 4:1, gostiteljem dopustili izenačenje, tri minute pred iztekom rednega dela pa je Matthew Tkachuk zadel za zmago ob igralcu več.

Carolina Hurricanes ne najde zmagovite poti, New Jersey Devils ji je zadal četrti zaporedni poraz, ob katerem je Dawson Mercerb dvakrat zadel in enkrat podal.

Calgary je na gostovanju pri St. Louis Blues v zadnji tretjini zapravil prednost in v podaljšku izgubil.

Najboljša ekipa sezone Boston je v nizu štirih zaporednih zmag. Če pogledamo zadnjih deset tekem, jih je dobila kar osem. Bruins so pri 32 zmagah s 40 tekem in imajo 68 točk. A Boston naslednjo tekmo igra šele v petek zjutraj, proti Seattlu.

Liga NHL, 10. januar:

Lestvica

 

Ne spreglejte