Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 4. 2016,
23.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Luka Gračnar Red Bull Salzburg Orli Znojmo liga EBEL

Torek, 12. 4. 2016, 23.21

6 let, 6 mesecev

Rdeči biki spet slavijo naslov prvaka, v boju s Čehi jim ga je pristreljal Čeh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Salzburg Znojmo finale EBEL | Foto Sportida

Foto: Sportida

Branilci naslova razširjenega avstrijskega prvenstva, hokejisti Salzburga, so z zmago s 4:3 nad Znojmom ponovili uspeh iz prejšnje sezone in tudi letos postali prvaki lige EBEL.

Rdeči biki so po zaostanku z 1:2 v zmagah priredili preobrat, nanizali tri zmage in se veselili še šestega naslova prvakov v ligi EBEL (prvaki so bili še v letih 2007, 2008, 2010, 2011 in 2015).

 

Na torkovi tekmi so povedli v 11. minuti, ko so gol Briana Faheya sodniki priznali šele po večminutnem ogledu posnetka, a nato so se hitro znašli v zaostanku. Domači so z zadetkoma Martina Podešve in Jirija Berouna v razmiku 90 sekund povedli z 2:1. Na uvodu druge tretjine je izenačil Brett Sterling, Čehom pa je v 38. minuti novo vodstvo priskrbel Jan Lattner. A to ni zdržalo prav dolgo, saj je Ryan Duncan že pol minute pozneje izenačil na 3:3, zmago in ubranitev naslova pa je Salzburgu v zadnji tretjini zagotovil Čeh Zdenek Kutlak.

 

Med vratnicama prvakov je tudi tokrat stal Finec Juuso Riksman, medtem ko je bil Luka Gračnar, ki je zadnjič branil 6. marca, spet drugi vratar. Za slovenskega čuvaja mreže, s to sezono se mu je iztekla pogodba, je to tretji naslov prvaka lige EBEL (leta 2011 je odigral le nekaj tekem, lani pa je bil prvi vratar).

 


"Sezona ni bila popolna, a pokazali smo značaj"

Daniel Ratushny je Salzburg popeljal še do drugega naslova prvaka lige EBEL. Zdaj se bo lahko posvetil avstrijski reprezentanci. | Foto: Sportida Daniel Ratushny je Salzburg popeljal še do drugega naslova prvaka lige EBEL. Zdaj se bo lahko posvetil avstrijski reprezentanci. Foto: Sportida

"Znojmo je danes odigral najboljše srečanje v seriji. Bili smo izjemno hitri in nevarni v napadu. Mi nismo bili tako hitri, a smo odigrali dobro v drugi tretjini. Ko je Zdenek zadel, je bilo popolno. Hvaležni smo, da nam je po težkih serijah s Celovcem in Beljakom uspelo dobiti še finalno serijo, ki je bila še težja. Naša sezona ni bila popolna, a ekipa je pokazala značaj. Vse spoštovanje igralcem in vsem članom ekipe, ki so ji pomagali vso sezono," je prešerne volje po novi lovoriki dejal trener Daniel Ratushny, ki se bo zdaj lahko posvetil pripravam avstrijske reprezentance.

 

To, podobno kot slovensko, na svetovnem prvenstvu med 23. in 29. aprilom v Katovicah čaka lov za vrnitvijo v elito.

 

Liga EBEL, finale, 6. tekma:

Orli Znojmo : Red Bull Salzburg 3:4 (2:1, 1:2, 0:1)  /2:4/
Podesva (18.), Beroun (19.), Lattner (38.); Fahey (11./pp), Sterling (21.), Duncan (39.), Kutlak (48./pp)
Luka Gračnar je bil drugi vratar Salzburga in ni branil.

 

//Razmerje v zmagah, igrali so na štiri zmage.

Ne spreglejte