Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 3. 2018,
15.58

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Minnesota Wild John Stevens Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Ponedeljek, 19. 3. 2018, 15.58

6 let, 1 mesec

LA Kings v srditem boju za končnico

Kopitarja ne skrbi. Rekord visi v zraku.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Foto Reuters

Foto: Reuters

Pred hokejisti Los Angeles King je še deset tekem rednega dela in huda bitka za preboj v konferenčni četrtfinale. "Serija gostovanj bo pred domačimi tekmami dobro nakazala, kako bo z bojem za končnico. Moramo poskrbeti, da bo naša igra na visoki ravni," pred serijo štirih tekem v gosteh razmišlja kapetan Kraljev Anže Kopitar, ki je povsem blizu osebnega rekordnega točkovnega izkupička v ligi NHL.

Dvakratni prvaki lige NHL Los Angeles Kings (2012, 2014) so v zadnjih treh sezonah dvakrat ostali brez končnice. Prezgodaj so tekmovalno obdobje končali tudi lani, zdaj pa upajo, da se sezona zanje ne bo končala že 7. aprila.

Trenutno so na osmem mestu zahodne konference, ki prinaša t. i. wild-card vstopnico za izločilne boje, a kar tri ekipe (Dallas Stars, St. Louis Blues, Calgary Flames), razporejene za njimi, so še vedno v igri za preboj med osem moštev, ki bodo igrala v konferenčnem četrtfinalu.

Kdo gre naprej?

Aktualni podprvaki Nashville Predators so že v končnici. | Foto: Reuters Aktualni podprvaki Nashville Predators so že v končnici. Foto: Reuters

V končnico lige NHL napreduje po osem moštev iz vsake konference. Vsaka konferenca ima dve diviziji (zahodna pacifiško in centralno, vzhodna metropolitantsko in atlantsko).

Najboljša tri moštva rednega dela vsake divizije si samodejno zagotovijo vstopnico za izločilne boje, preostali dve najboljši moštvi celotne konference pa prejmete wild-card vstopnico (to pomeni, da iz ene divizije na primer zahodne konference lahko napredujejo tri moštva, iz druge pa pet).

Stanje zahodne konference:

Pacifiška divizija:

  1. Vegas Golden Knights 72 tekem – 97 točk
  2. San Jose Sharks 72 – 89
  3. Anaheim Ducks 73 – 86
    ...
  4. Los Angeles Kings* 72 – 84
  5. Calgary Flames 73 – 80
  6. Edmonton Oilers 72 – 67
  7. Vancouver Canucks 72 – 59
  8. Arizona Coyotes 71 – 57

Centralna divizija

  1. Nashville Predators 71 – 104
  2. Winnipeg Jets 72 -96
  3. Minnesota Wild 71 – 89
    ...
  4. Colorado Avalanche* 72 – 86
  5. Dallas Stars 73 – 84
  6. St.Louis Blues 72 – 83
  7. Chicago Blackhawks 73 – 69

*wild-card

"Nimam skrbi, dokazali smo že, da se znamo vrniti"

Anžeta Kopitarja od rekordnega točkovnega izkupička, s katerim bi uresničil tudi željo po točki na tekmo, ločita le še dve točki. | Foto: Getty Images Anžeta Kopitarja od rekordnega točkovnega izkupička, s katerim bi uresničil tudi željo po točki na tekmo, ločita le še dve točki. Foto: Getty Images Kralji bodo v rednem delu odigrali še deset tekem, prvo že danes, ko bodo popotovanje štirih gostovanj začeli pri kolektivu Minnesota Wild. Na pot so se odpravili s popotnico poraza (0:3) proti New Jersey Devils, ko jim nikakor ni uspelo zadeti.

"Nimam nobenih skrbi. Mislim, da smo čez leto dokazali, da se po težkih trenutkih znamo vrniti. Takšen poraz nas ne more uničiti. Zdaj se moramo le pripraviti na ponedeljek in iti na tekmo po dve točki," je Kopitar po sobotnem porazu v pogovoru za LA Kings Insider zanikal, da bi ta neuspeh lahko negativno čustveno vplival na moštvo na prihodnjih tekmah.

"Imamo še pet tekem v gosteh in pet doma. Ta serija gostovanj bo pred domačimi tekmami dobro nakazala, kako bo z bojem za končnico in ali bomo doma še igrali za končnico ... Zato moramo biti na teh gostovanjih osredotočeni, naša igra mora biti na visoki ravni, takšna, kot jo želimo. Vknjižiti moramo čim več točk."

Vse bližje rekordu

Kopitar je na 72 tekmah te sezone vknjižil 29 zadetkov in 51 podaj (80 točk), kar ga po točkah uvršča na osmo mesto. Tridesetletni Slovenec je tik pred izenačenjem rekordne sezone v ligi NHL in tem, da postavi nov osebni mejnik v najkakovostnejšem tekmovanju. Napadalec je največ točk do zdaj zbral v sezoni 2009/2010, ko se je na 82 tekmah ustavil pri številki 81. Do te mu manjka le še točka, dve pa do številke 82, s katero bi uresničil željo o vsaj točki na tekmo v ligi NHL.

Z novo podajo, to bi bila že 52. v tej sezoni, bi postavil tudi svoj nov rekordni izplen v številu podaj (51 jih je v statistiko vpisal tudi v sezoni 2011/12).

Začenjajo pri hitri Minnesoti

Kralji bodo na prvih treh tekmah gostovanja vselej igrali proti tekmecem zahodne konference, ki so v boljšem položaju za končnico kot oni. Začeli bodo pri Minnesoti Wild, nadaljevali pri Winnipeg Jets in Coloradu Avalanche, pred vrnitvijo na domač teren pa bodo končali pri že odpisanih Edmonton Oilers.

John Stevens upa, da bodo njegovi varovanci že zvečer bolj učinkoviti, kot so bili ob zadnjem porazu z New Jersey Devils, ko niso zadeli. | Foto: Reuters John Stevens upa, da bodo njegovi varovanci že zvečer bolj učinkoviti, kot so bili ob zadnjem porazu z New Jersey Devils, ko niso zadeli. Foto: Reuters

"Moramo biti pripravljeni. Proti Minnesoti predvsem na njihove 'forechecke'. Gre za izjemno hitro ekipo, imajo več hokejistov, ki so v zadnjih letih v napadu igrali odlično. Ne gre za enega posameznika, ampak za več. Igrajo hitro in trdo. Njihova obramba je zelo mobilna, ploščki potujejo hitro," je trener Los Angeles Kings John Stevens pred ponedeljkovim obračunom s prstom pokazal na vrline Minnesote. Ob tem si je zaželel več kakovostno izkoriščenega časa v napadalni tretjini, da ne bi ostalo zgolj pri priložnostih, ampak da bi te obrodile sadove.

Po tekmi z Minnesoto veliko časa za počitek za Kralje ne bo, Winnipeg jih bo namreč pričakal že v torek.

 
Ne spreglejte