Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 12. 2013,
9.47

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Black Wings Linz Jerry Kuhn

Petek, 20. 12. 2013, 9.47

7 let, 12 mesecev

Kuhn: Morda bomo presenetili mnoge in si izborili končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še zadnjič v rednem delu sezone bodo "zmajem" nasproti stala Črna krila iz Linza, ki so jim v nedeljo skoraj pokvarila plišasti večer v Tivoliju. Vratar Jerry Kuhn stavi na dobro obrambno igro.

Zeleno-beli so nov tekmovalni teden začeli s presenetljivo zmago v Celovcu in Korošce ugnali po dveh letih. A tokrat se bodo zoperstavili ekipi, ki jim je v nedeljo na domačem ledu zadala visok poraz. Linška Črna krila so eno najboljših moštev v ligi EBEL, ki trenutno zaseda tretje mesto, a ima od vodilnega Dunaja in drugega Salzburga le točko manj. Če kaj, lahko Ljubljančane malce navdihuje podatek, da jim gre v zadnjem času na gostovanjih veliko bolje od rok, kot jim je šlo na začetku sezone. Z zadnjih štirih tekem v gosteh so prinesli sedem točk (zmaga nad Celovcem, dve zmagi nad Sapo Fehervar in poraz v podaljšku proti Dunaju).

"V Celovcu se nismo predajali niti za sekundo, ves čas smo se borili, da bi se vrnili v tekmo, kar nam je tudi uspelo," je kratko in jedrnato za uradno stran razširjenega avstrijskega prvenstva obračun z aktualnimi prvaki opisal vratar Jerry Kuhn ter se dotaknil še dela ljubljanskega stratega: "Z Ivom Janom je prišel tudi bolj kompakten sistem. Vsak od nas ve, kaj je njegova naloga. Vsak dan prihajamo na ledeno ploskev in delamo na sebi. Morda bomo presenetili mnoge in si izborili končnico." In kaj 27-letni Američan meni o večernih nasprotnikih? "Črna krila so vsekakor neugoden in težak nasprotnik, ki nas je premagal na zadnji tekmi. A osredotočeni smo le na njih, z dobro obrambno igro imamo tudi mi priložnost za ugoden rezultat."

Niso tako slabi, kot kaže lestvica

Samozavest je na strani gostiteljev, ki so slavili na zadnjih sedmih obračunih, na katerih so nasprotnike premagovali z od tremi do štirimi zadetki, le Orlom iz Znojma so dopustili, da so se jim približali na –2. Kljub temu hokejisti iz Zgornje Avstrije ostajajo na realnih tleh. "Vsaka tekma je težka in zelo pomembna, zato vsakega nasprotnika jemljemo zelo resno," pred spopadom z Olimpijo pravi eden od strelcev nedeljske tekme Pat Leahy, Gregor Baumgartner pa dodaja: "Olimpije ne bomo podcenjevali, saj je dokazala, da ni tako slaba, kot kaže lestvica."

Ali bo zeleno-belim, ki jih v nedeljo čaka domača tekma proti Gradcu, uspelo še drugič v sezoni prelisičiti Linz, bo jasno po 21. uri, slovensko-avstrijski obračun se bo namreč začel ob 19.15.

Ne spreglejte