Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
12.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL All-Star

Četrtek, 7. 1. 2016, 12.01

7 let, 12 mesecev

Kralji: S pogodbo Anžeta Kopitarja se še ukvarjamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pester dan je za Los Angeles Kings, ki so prevetrili kader in ob tem še enkrat potrdili, da se ukvarjajo s podaljšanjem sodelovanja z Anžetom Kopitarjem, ki ga ne bo na All-Star tekmi.

Sredina tedna je v kalifornijski tabor prinesla spremembe, Kralji in Letalci so se namreč dogovorili za menjavo. V Los Angeles se selita 35-letni napadalec Vincent Lecavalier (to sezono sedem tekem, ena podaja) in skoraj desetletje mlajši branilec Luke Schenn (to sezono 29 tekem, dva zadetka, tri podaje), medtem ko Staples Centre zapušča 23-letni napadalec Jordan Weal, ki je po letih igranja v ligi AHL v tej sezoni NHL okusil na desetih tekmah. Ob tem so Kings Philadelphii prepustili še izbor v tretjem krogu letošnjega nabora in branilca Dereka Forborta vrnili v ligo AHL.

Upokojitev pogoj za prihod

Generalni direktor Kraljev Dean Lombardi je ob novih močeh potrdil, da bo polovica vrednosti njunih pogodb padla na Philadelphio, in dodal eno pomembno stvar. Kanadski veteran Lecavalier je imel pogodbo do konca sezone 2017/18, a bo po tej sezoni končal kariero. Prav to je Kraljem omogočilo, da so v svoje vrste pripeljali prvi izbor nabora leta 1998, saj bi imeli v nasprotnem primeru v prihodnji sezoni težave s plačno kapico. Trenutno so 600 tisoč dolarjev (558 tisoč evrov) pod mejo.

"Igralec nam je dal jasno vedeti, da je to njegov namen (konec kariere po tej sezoni, op. a.). Glede na to, da moramo podpisati pogodbo s še nekaj hokejisti, je bil to pogoj. Želi si še eno priložnost, po sezoni pa se bo upokojil. V nasprotnem primeru si tega ne bi mogli privoščiti, saj moramo poskrbeti še za kar nekaj pogodb in se nam ne bi izšlo, tako da je bila njegova odločitev o koncu kariere ključna, da smo se lahko dogovorili," je Lombardi, ki verjame, da je Lecavalier še zelo lačen in da lahko doda svoj kamenček v mozaik uspeha Kraljev, dejal medijem onkraj Atlantika.

Dogovori še potekajo

Ob tem se ni mogel izogniti vprašanju, na kateri točki so pogajanja z Anžetom Kopitarjem, ki mu po sezoni poteča pogodba. "Še vedno se ukvarjamo s tem," je bil kratek in jedrnat dolgoletni predsednik in generalni direktor Kalifornijcev. Z besedami "za Carterja (pogodbo s Kralji ima tako in tako do konca sezone 2021/22, op. a.) in Kopitarja ne pričakujemo, da bi odšla kam drugam," je dal vedeti, da Gorenjca ne bodo izpustili iz svojih rok.

Kopitar naj bi po pisanju medijev onkraj Atlantika pogodbo podaljšal še januarja, Los Angeles Kings pa naj bi se ob tem zavezali za osem dodatnih sezon. V povprečju naj bi na sezono prejel med 9,5 in 10 milijoni dolarjev (med 8,7 in 9,1 milijona evrov na sezono).

Brez tekme zvezd

Navijače Kraljev, pa ne le teh, je v sredo razjezila informacija, da Kopitarja ne bo na tekmi zvezd, na kateri je nastopil že trikrat. Med izbranci – štiri kapetane so izbrali glasovalci, preostale pa vodstvo lige – sta dva člana La Kings, in sicer Drew Doughty in Jonathan Quick, mnogi pa še kar ne morejo verjeti, da 31. januarja v Nashvillu ne bodo mogli občudovati mojstra igre tri na tri (letos bodo igrali z le tremi igralci v polju).

Ob slovenskemu napadalcu, ki bo proste dni lahko izkoristil za prepotreben počitek, na All-Star tekmi ne bo niti kapetana Pittsburgha Sidneyja Crosbyja.

Ne spreglejte