Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 3. 2016,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings NHL

Ponedeljek, 14. 3. 2016, 16.00

6 let, 7 mesecev

Kralji prerešetali prvake, Kopitar se je izenačil s klubsko legendo, Quick rekorden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Anže Kopitar in Los Angeles Kings so v noči na torek v ligi NHL gostovali pri aktualnih prvakih Chicago Blackhawks in jih na koncu premagali z visokih 5:0.

Kralji so se v noči na torek poigrali z aktualnimi prvaki lige NHL, potem ko so jim na domačem ledu pripravili "petardo". Tekma se je namreč končala z izidom 0:5. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je za svojo ekipo prispeval podajo, na ledu pa je prebil slabih 20 minut. Pri kraljih ni bilo slabega posameznika, vratar Jonathan Quick pa je v Chicagu ubranil vseh 32 strelov.

Hrušičan se je s 431 podajo v karieri (Milanu Lucicu je podal za vodstvo z 2:0) na večni lestvici podajalcev Los Angeles Kings na petem mestu izenačil z Berniejem Nicholsom. Največ podaj v dresu kalifornijske franšize je zbral Marcel Dionne, in sicer 757.

Ob Lucicu so nerazpoloženega vratarja gostiteljev Coreyja Crawforda (obranil je 20 strelov od 25), ki je že v četrti minuti klonil dvakrat, premagali še Kris Versteeg, Vincent Lecavalier, Alec Martinez in Tyler Toffoli. Med vratnicama Kraljev se je brez prejetega zadetka izkazala Jonathan Quick, ki je zaustavil vseh 32 strelov Chicaga. To je bil že 41 karierni shutout 30-letnika, s katerim je postavil rekord med ameriškimi vratarji v številu tekem lige NHL brez prejetega zadetka.

S pomočjo celotne ekipe

Pred večernim obračunom je bil Quick na večni lestvici ameriških vratarjev po shutoutih izenačen s Frankom Brimskom, ki je imel slovenske korenine, in Johnom Vanbiesbrouckom, zdaj je na vrhu sam. "Lepo je biti doseči tak dosežek, h kateremu je pripomogla vsa ekipa. Hvaležen si soigralcem za pomoč v vseh teh letih …, a mislim, da so shutouti Vanbiesbrouck vredni še enkrat več kot moji," je bil po zmagi in rekordu skromen Quick.

"Odlična tekma, prav vse štiri napadalne linije in trije obrambni pari smo igrali dobro. Seveda je bil odličen tudi Quickie. Velika zmaga, vesel sem, da smo jih premagali. Ko smo hitro zadeli dvakrat (prva gola sta padla v razmiku 18 sekund, op. a.), je bil to zanje velik udarec, se je čutilo, da bi lahko zmagali to tekmo. Chicago je v nadaljevanju prihajal do svojih priložnosti, ni se predal, a zdi se mi, da smo po hitrem vodstvu nadzirali potek tekme," pa je misli strnil branilec Drew Doughty

Kralji ostajajo vodilna ekipa pacifiške divizije, pred Anaheimom imajo dve točki prednosti, za tretjim na zahodu Chicagom pa zaostajajo le še točko. Naslednja tekma jih čaka po slovenskem času že v noči na sredo, ko bodo gostovali pri najbolj vročem moštvi svoje konference, vodilnem Dallasu.

Ne spreglejte