Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose Sharks

Četrtek, 8. 10. 2015, 10.48

8 let

Kralji po slabem začetku: Upamo, da nas bo udarec v zadnjo plat zbudil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Los Angeles Kings na uvodni tekmi sezone niso navdušili. Pred kalifornijskim tekmecem San Jose Sharks so pokleknili z 1:5, poraz pa pripisali predvsem površni igri v obrambi.

"To vsekakor ni bila predstava, s katero smo hoteli začeti sezono. Igra z igralcem več in manj ni bila dobra. O tem smo se veliko pogovarjali. Svojih priložnosti nismo znali izkoristiti. Nismo igrali, kot bi morali. Vse skupaj je delovalo zelo površno," so bile po visokem porazu besede slovenskega NHL-ovca Anžeta Kopitarja, ki je s soigralci v drugi minuti povedel, do konca tekme pa so ploščki leteli le še v njihovo mrežo.

Najti pravo smer

Udarni napad s Kopitarjem, novopečenim Kraljem Milanom Lucicem, ki si je tik pred koncem obračuna zaradi naleta na Logana Coutura prislužil predčasno pot pod prho, in Marianom Gaborikom ni deloval, kot bi si marsikdo želel – skupno razmerje +/– tria je bilo –6. Več je od njih pričakoval trener Darryl Sutter, več so od sebe pričakovali tudi sami.

"Upam, da je bila ta tekma dober udarec v zadnjo plat in da nam bo dala vedeti, da se moramo zbuditi in začeti igrati bolje. Nikoli ni prepozno, da svojo igro usmeriš v pravo smer. Trenutno moramo prav vsi najti pravo smer," je razmišljal kanadski hrust, ki bi ga naknadna dodatna kazen zaradi dogodka v predzadnji minuti presenetila.

Izogibaj se kazenski klopi

Eden od razlogov za poraz je bilo tudi veliko število kazenskih minut, San Jose je imel več kot devet minut igralca več in to znal dvakrat izkoristiti, medtem ko Kralji ob igralcu več niso zadeli.

"Zagotovo so jim naše kazni pomagale. Še posebej če veš, kako dober je njihov prvi napad. Pri njih plošček dobro kroži, imajo odlične ideje, kaj bodo naredili, in jih znajo tudi uresničiti," je dejal kapetan poražencev Dustin Brown, ki je že v drugi minuti pripravil vse za hitro vodstvo Los Angelesa z 1:0, a jim to ni dalo kril. "Na začetku je bilo vse na naši strani, a vodstva nismo znali zadržati. Bili smo površni, še posebej ob branilskih nalogah. Preprosto nismo igrali dobro."

Tako kot morajo tudi v prihodnje

Prav nasprotno pa je bilo v taboru morskih psov, v katerem se je Joe Pavelski prvič izkazal kot kapetan, Jonas Donskoi je ob debiju dosegel prvi NHL-zadetek, novi trener, ki je zamenjal Toda McLellana, Peter DeBoer pa dočakal visoko zmago in všečno igro varovancev. "Ta tekma je bila vrhunec trdega dela v zadnjem mesecu. Igrali smo tako, kot nameravamo in kot moramo igrati: na štiri napade, s šestimi branilci, odličnim vratarjem, odlično ob igralcu več in manj," se je smejalo 47-letnemu strategu.

In še za nekoga je bila ta tekma nekaj posebnega. Za Martina Jonesa, ki se je poleti iz Los Angelesa, kjer je bil vselej v senci Jonathana Quicka, preselil v San Jose, kjer je prva hobotnica. "Poskušal sem se pripraviti kot na vsako drugo tekmo. Seveda sem bil vznemirjen, saj sem dolgo čakal na ta obračun. Odlično je, da smo zmagali. Čeprav smo hitro prejeli zadetek, smo pokazali značaj in se vrnili," je bil navdušen Jones, ki je zaustavil 19 od 20 strelov Kraljev.

San Jose Sharks je na uvodni tekmi sezone zmagal še šestič zapored, kar je najdaljši niz v ligi NHL, lani so na primer pokvarili odprtje sezone v Staples Centru, ko so Kralje premagali s 4:0. Te nova tekma čaka v petek, ko bodo gostili Arizona Coyotes.

Ne spreglejte