Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 5. 2013,
13.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Dustin Brown Darryl Sutter Los Angeles Kings San Jose Sharks

Nedelja, 26. 5. 2013, 13.53

8 let, 5 mesecev

Kralji odločeni, da prekinejo urok dvorane Morskih psov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Anže Kopitar in druščina bodo drevi gostovali v dvorani, v kateri slavja niso okusili že lep čas. Če bodo prekinili urok HP Paviliona, bodo postali prvi letošnji finalisti zahodne konference.

Kralji se odpravljajo na teren, na katerem niso slavili že več kot dve leti. Dvorano HP Paviliona v San Joseju so aktualni prvaki na zadnje zapustili kot zmagovalci na peti tekmi konferenčnega četrtfinala aprila 2011. Kopitar in soigralci so pripravljeni, da prekinejo urok "glasne" dvorane in da polfinalno serijo zaključijo že drevi. A poleg neugodne dvorane proti Kraljem govori še en podatek, da je na desetih od enajstih tekem letošnje končnice, na katerih so igrali Sutterjevi izbranci, vselej slavilo domače moštvo. Gostje so zmagali le enkrat – to je v četrtfinalu uspelo prav Kraljem, ki jih pesti neučinkovitost (na štirih od petih gostovanj v letošnji končnici so vknjižili le en zadetek), ki pa so jo s tremi zadetki na zadnji domači tekmi proti Morskim psom nekoliko omilili. "V letošnji sezoni na gostovanjih nismo znali zadeti. To se nam je dogajalo že proti St. Louisu in tudi zdaj se nam proti San Joseju. Spet moramo najti način za doseganje zadetkov v gosteh. Dvorana v San Joseju je zaradi hrupnosti zelo neugodna za igro, a to ne sme biti naš izgovor, tudi v Staples Centru je našim nasprotnikom težko igrati. Morali bomo pokazati našo fizično moč, morali bomo biti hitrejši od njih, več streljati in izvajati več pritiska na njihove igralce. Obstaja razlika med tem, da si želiš zmagati, in tem, da veš, da boš zmagal, oziroma da greš na zmago. In mi moramo kreniti v tekmo odločeni, da bomo zmagali" je bil v pogovoru za uradno stran Kraljev jasen kapetan Dustin Brown, ki se z dejstvom, da ga je v prvem napadu zamenjal Kyle Clifford, ne obremenjuje preveč: "V tem delu sezone so spremembe povsem dobra stvar. Jaz sem dobil malo manj minutaže, nekateri fantje so je dobili več in to je prineslo svežino."

Igra številk: Kralji na tekmah številka šest uspešnejši od Morskih psov

Strateg prvakov Darryl Sutter na šesti tekmi še ne bo mogel računati na Jarreta Stolla, ki je na prvi tekmi proti San Joseju utrpel poškodbo glave in pretres možganov, saj ne želi tvegati dodatnih zapletov: "Povsem preprosto, poškodba glave ni nedolžna stvar. Ob poškodbi kakšnega drugega dela telesa bi ga postavil v ekipo, a s poškodbo glave se ne bomo igrali.'' V ekipo, a pri nasprotnikih, pa naj bi se vrnil Adam Burish, ki so ga po zlomu roke na četrtfinalni tekmi proti Vancouvru že odpisali. A kot kaže, je okreval hitreje, kot so pričakovali in bo tako del četrtega napada. "Mislim, da je vsem jasno, da ne prihajam kot rešitelj. Naša ekipa je opravila dobro delo. Jaz bom poskušal prinesti le še nekaj energije in svežine," pred odločilno tekmo za San Jose pravi napadalec Burish.

In kaj pravi zgodovina – kdo je bil na tekmah številka šest v končnici uspešnejši? Čeprav gre le za igro številk in se na zgodovino ne gre zanašati, saj je vsaka serija v končnici zgodba zase, s čimer se strinjajo v obeh taborih, statistika govori v prid Kraljev. Ti so na tekmah številka šest zmagali 13-krat, izgubili pa šestkrat (13 zmag, 6 porazov), medtem ko so Morski psi zmagali le štirikrat in izgubili 14-krat (4 zmage, 14 porazov). "Lahko se obregnemo ob ta podatek, a tokrat je popolnoma drugačna situacija, druga sezona, drugačen čas. Vse je drugače," se je na statistiko odzval trener San Joseja Todd McLellan. Če bodo Kralji po dveh letih le slavili v HP Pavilionu, bodo prvi letošnji finalisti zahoda. V konferenčnem finalu bi se pomerili ali s hokejisti Detroit Red Wings ali Chicago Blackhawks. V primeru zmage San Joseja, pa bo odločilna sedma tekma na sporedu v torek na domačem terenu prvakov.

Ne spreglejte