Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
16. 5. 2014,
21.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Anaheim Ducks NHL končnica

Petek, 16. 5. 2014, 21.32

7 let, 12 mesecev

Kralji na sedmi tekmi oskubili race, Kopitar zadel in podal (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Los Angeles Kings so na sedmi tekmi konferenčnega polfinala s 6:2 razbili Anaheim in se uvrstili v tretji zaporedni konferenčni finale. Anže Kopitar je prispeval gol in podajo.

Odločilno sedmo tekmo so začeli zelo odločno in hitro povedli z 2:0. Že po nekaj minutah tekme je zadel Justin Williams - za Kanadčana je bila to že 6. sedma tekma kariere, pri čemer je za zmage svojih moštev prispeval šest golov in pet podaj. Pred njim sta le še Wayne Gretzky - in Jeff Carter, ki je dosegel drugi zadetek. V nadaljevanju so imele Race priložnost za znižanje izida, a je kazenski strel za domače na srečo hokejistov iz Los Angelesa slabo izvedel slavljenec Corey Perry. In če ga ne daš, ga dobiš. Mike Richards je postavil izid prve tretjine, Kralji pa so na prvi odmor odšli s prednostjo 3:0.

Ko je na samem začetku druge tretjine udaril še slovenski as Anže Kopitar za vodstvo Kraljev 4:0 ter podal za zadetek Mariana Gaborika in vodstvo 5:0, je bilo dvomov o potniku v konferenčni finale konec.

"Igramo najbolje, ko nam teče voda v grlo"

Do konca tekme so dvakrat zadeli tudi domači hokejisti. Med strelce sta se vpisala Perry in Kyle Palmieri, šesti zadetek za LA Kings pa je dosegel Tanner Pearson, ki je postavil tudi končni izid (6:2). Ne smemo pozabiti niti na izjemnega čuvaja mreže Kraljev Jonathana Quicka, ki je ubranil kar 25 ob 27 strelov Rac in bil eden najzaslužnejših za uvrstitev v konferenčni finale. "Vedeli smo, da bomo ali rajali do jutra ali pa bili razočarani. Zdaj smo povsem na tleh," po porazu ni mogel skriti razočaranja fantastični napadalec Rac Teemu Selanne, ki se po tej sezoni po vsej verjetnosti poslavlja od aktivnega igranja. Hokejisti Los Angelesa skupaj z najboljšim slovenskim igralcem Kopitarjem so se športno poklonili Fincu in mu izkazali spoštovanje ter mu skupaj s celotno dvorano zaploskali po koncu tekme.

"Kot kaže pokažemo najboljši hokej šele takrat, ko nam teče voda v grlo. Spet smo strnili vrste in pokazali kaj znamo. Nihče od nas ni pričakoval tako visoke zmage. Po zadetku Williamsa je bilo lažje nadaljevati. Vedeli smo, da bomo morali za napredovanje odigrati najbolje v tej sezoni in mislim, da nam je to uspelo," je po tekmi dejal še slovenski junak, Anže Kopitar.

Adijo race, na vrsti aktualni zmagovalci

Hokejisti Los Angelesa so že večkrat dokazali, da so mojstri odločilnih tekem in da se odlično znajdejo tudi, ko jih kdo pritisne ob zid. Še drugič v letošnji končnici so izsilili in nato dobili sedmo tekmo za napredovanje, potem ko so v prvem krogu izločili San Jose Sharks.

Za Kralje je to že tretja zaporedna uvrstitev v konferenčni finale, kjer se bodo še drugič zapored udarili z ekipo Chicago Blackhawks, ki brani naslov. Kralji so lačni maščevanja, saj jih je lani Chicago izločil s 4:1 v zmagah.

Ne spreglejte