Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
20.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Calgary Flames Anaheim Ducks San Jose Sharks

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 20.52

8 let

Kopitarjevi Kralji zapravili visoko vodstvo in izgubili po podaljških

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek so v ligi NHL odigrali šest tekem. Na delu so bili tudi Kopitarjevi LA Kings, ki so morali po visokem vodstvu na koncu priznati poraz Calgary Flames.

LA Kings so na domačem ledu po podaljšku izgubili proti Calgary Flames. Kralji so imeli po prvi tretjini že vodstvo s 3:0, a so jo pozneje zapravili in tekmo izgubili. Odločilni gol je v peti minuti podaljška dal Mark Giordano. V rednem delu pa je bil pri Calgaryju zelo razpoložen Johnny Gaudreau, ki je trikrat zadel v polno. Slovenski hokejist Anže Kopitar je na ledu prebil slabih 21 minut in prispeval podajo pri drugem zadetku.

Hokejistom Los Angelesa se je tri minute pred koncem rednega dela stemnilo pred očmi. Potem, ko so že vodili, so najprej dobri dve minuti pred koncem gostje z golom Johnnyja Gaudreaua ujeli priključek za 2:3, nato pa je isti igralec izenačil minuto pred koncem, dosegel pa je tudi prvi gol za Calgary v 19. minuti druge tretjine, ko je zadel za 1:3.

Calgary je v podaljšku zmagal s 4:3, odločilni gol je v peti minuti dodatnega dela prispeval Mark Giordano, gostitelji so se tako morali zadovoljiti zgolj s točko. S to se je zadovoljil tudi Anže Kopitar, ki je za kralje prispeval podajo za vodstvo z 2:0. Poskusil je še s strelom na gol, a ni bil uspešen. Calgary je s tokratno zmago prekinil negativni niz osmih porazov, hkrati pa zabeležil tudi prvo zmago v gosteh po skoraj mesecu dni.

Jonathan Quick v vratih Los Angelesa ni našel recepta, kako ustaviti razpoloženega Gaudreauja, skupaj je sicer pred golovo črto ustavil 24 strelov. Bolj razpoložen je bil v nasprotnih vratih Jonas Hiller, ki je zbral 31 obramb. Gole za kralje so prispevali Trevor Lewis, Marian Gaborik in Jamie McBain.

Po podaljšku se je končala tudi tekma med Anaheim Ducks in San Jose Sharks, s 3:2 so zmagali gostitelji. Na tekmi med Florida Panthers in Pittsburgh Penguins so zmagovalca odločili šele kazenski streli, s 4:3 so slavili v Floridi. Columbus Blue Jackets so v rednem delu visoko z 1:5 izgubili proti Nashville Predators, Vancouver Canucks so s še višjim izkupičkom 7:1 ugnali Arizona Coyotes, Washington Capitals pa so bili z 2:1 boljši od Ottawa Senators.

Ne spreglejte