Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 16.41

8 let

Kopitarjevi "kralji" do pomembnega skalpa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z dvema zadetkoma na tekmi hokejske lige NHL je Los Angeles Anžeta Kopitarja vknjižil novo zmago ter se približal "pacifiški kroni". Pri zmagi nad Edmontonom je s podajo pomagal tudi Kopitar.

Kopitar je podal pri uvodnem zadetku Rusa Slave Vojnova v 34 sekundi zadnje tretjine, po 17 minutah in 28 sekundah tega dela pa je končni izid postavil Dwight King. Kralji imajo zdaj na čelu pacifiške skupine z 91 točkami dve točki prednosti pred Phoenixom in tri pred San Josejem. S tem so ostali na tretjem mestu med nosilci zahodnega dela lige; preostala, Vancouver in St. Louis, sta že osvojila naslova prvaka skupine.

Kopitar, najučinkovitejši igralec ekipe, je na 17. mestu med strelci lige, saj je zbral 73 točk za 25 golov in 48 podaj. Asistenco je tokrat podelil Vojnovu, ki je z osmimi zadetki drugi strelec obrambnih igralcev kraljev. Vratar Jonathan Quick je še desetič v sezoni led zapustil nepremagan, kar je najboljši dosežek lige. Kralji so na pragu šele drugega naslova prvaka skupine v zgodovini kluba. Pred 21 leti so to zmogli prvič, uspeh pa lahko ponovijo z dvema zmagala na svojih zadnjih dvobojih rednega dela. Če pa bi na tekmah, obakrat bodo prekrižali palice s San Josejem (v noči na petek in nedeljo po slovenskem času), izgubili, bi se jim lahko primeril celo izpad iz končnice. Poleg Phoenixa in San Joseja na njihov spodrsljaj čaka tudi Dallas, ki ima 89 točk in je na devetem mestu zahodnega dela.

V Tampi na Floridi je Kanadčan Steven Stamkos dvakrat premagal vratarja hokejistov iz ameriške prestolnice in je z 58 goli prvi na lestvici. V zadnji tretjini je najprej Jason Chimera izenačil za Washington. Stamenkos je nato minuto in tri sekunde pred koncem povedel svojo ekipo ponovno v vodstvo in dve sekundi pred zvokom sirene zadel še prazno mrežo. Washington je sedaj na osmem mestu, ki še vodi v končnico, vendar le tri točke zaostaja za Florido, vodilno v jugovzhodni skupini. Tampa je že končala boj za nadaljevanje sezone.


Liga NHL, 2. april:

Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 4:2 Purcell 38., Hedman 38., Stamko 59., 60.; Semin 33., Chimera 46.

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 2:0 Vojnov 41. (podaja Kopitarja), King 58

Ne spreglejte