SiolNET. Sportal Hokej
2,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
6. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika

Predsedniški obisk na turnirju Kopitarja in Pečečnika

2,33

termometer

6. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika

Naš hokejski as Anže Kopitar in poslovnež Joc Pečečnik sta s poslovnimi partnerji in prijatelji športa, med katerimi ni manjkal niti predsednik države Borut Pahor, na golfišču na Bledu udarjala in dražila za dober namen. Zbrali so rekordnih 62.064 evrov.

Zdaj že kar tradicionalni dobrodelni golf turnir, pod katerega se je šestič zapored in četrtič v sodelovanju s poslovnežem Jocem Pečečnikom podpisal hokejist Anže Kopitar, je tudi tokrat na Bledu združil imena poslovnega in športnega sveta. Ta so, v nasprotju z lani, ko vreme ni sodelovalo z udeleženci, sončno soboto preživela v sproščenem vzdušju v gorenjskem biseru, kjer so ob rekreaciji poskrbela tudi za plemenit namen, združevanje ljudi za ljudi.

Dobrodelnega golf turnirja so se udeležili tako predstavniki iz športnega kot političnega in poslovnega sveta. Dobrodelnega golf turnirja so se udeležili tako predstavniki iz športnega kot političnega in poslovnega sveta.

Predsednik Pahor sprožil štartni strel

Na zelenici blejskega golf igrišča so gostiteljema družbo med drugim delali člani slovenske hokejske reprezentance, ki se te dni na Bledu pripravljajo na olimpijske kvalifikacije, nekdanji slovenski hokejski selektor Matjaž Kopitar, najboljši smučarski skakalec pretekle sezone Peter Prevc, Bojan Križaj in Jure Košir.

Manjkal ni niti predsednik Slovenije Borut Pahor, ki mu je pripadla prav posebna naloga, sprožil je štartni strel pred začetkom turnirja.

Predsednik je za licitacijo prispeval nogometno žogo s podpisom monaškega kneza Alberta II., njegova zastava, ki ponosno vihra na športnih prireditvah, pa je bogatejša za Kopitarjev avtogram.

Predsednik Borut Pahor je za dražbo prispeval dragocen predmet - nogometno žogo s podpisom monaškega kneza Alberta II. Predsednik Borut Pahor je za dražbo prispeval dragocen predmet - nogometno žogo s podpisom monaškega kneza Alberta II.

 

Zastava slavnih s podpisom @ak11insta še bolj slavna. #anzekopitar #pahor #president #slovenia #flag #charity

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on

Za plemenit namen

Na tokratnem dobrodelnem dogodku, ki je bil na sporedu nekoliko pozneje (iz junija so ga prestavili v avgustovski termin), so zbirali sredstva, s katerimi bodo pod okriljem ustanove Rdeča žoga na pomoč priskočili Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok v Izoli, Centru za socialno delo Maribor ravno tako za otroke v rejništvu, športno-kulturnemu društvu Hrušica pri gradnji večnamenskega športnega igrišča za perspektivne mlade športnike ter nekaterim drugim posameznikom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

Na zadnjih petih turnirjih so zbrali več kot 150 tisoč evrov za pomoči potrebe. Tokrat so dražitelji prispevali rekordnih 62 tisoč evrov. Na zadnjih petih turnirjih so zbrali več kot 150 tisoč evrov za pomoči potrebe. Tokrat so dražitelji prispevali rekordnih 62 tisoč evrov.

Zbrali so rekordnih 62.064 evrov, ki jih bodo podelili pomoči potrebnim. V zadnjih petih letih so tako zbrali več kot 200 tisoč evrov.

 

Letošnji turnir je zaznamovala rumena barva. Letošnji turnir je zaznamovala rumena barva.

"Če to ne bi bil dobrodelni golf turnir, me najverjetneje ne bi bilo tukaj. A če lahko pomagam, potem rade volje," nad svojim znanjem golfa ni najbolj navdušen zmagovalec skupnega seštevka smučarskih skokov zadnje sezone Peter Prevc. "Če to ne bi bil dobrodelni golf turnir, me najverjetneje ne bi bilo tukaj. A če lahko pomagam, potem rade volje," nad svojim znanjem golfa ni najbolj navdušen zmagovalec skupnega seštevka smučarskih skokov zadnje sezone Peter Prevc.

Vabilu se je, kot že večkrat, odzval tudi nekdanji smučar Jure Košir, ki je tudi sam večkrat dobrodelen - vsako leto prireja dobrodelni Formaraton. Vabilu se je, kot že večkrat, odzval tudi nekdanji smučar Jure Košir, ki je tudi sam večkrat dobrodelen - vsako leto prireja dobrodelni Formaraton.

Ob pravem golfu še nekaj tistega s primesmi igralništva. Ob pravem golfu še nekaj tistega s primesmi igralništva.

Gostitelju Kopitarju je pripadel prvi strel. Gostitelju Kopitarju je pripadel prvi strel. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

6. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika Bled Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Pridih zime je v poletni dan ob Juretu Koširju in Petru Prevcu vnesel tudi Bojan Križaj. Pridih zime je v poletni dan ob Juretu Koširju in Petru Prevcu vnesel tudi Bojan Križaj. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Dražba na golf turnirju ni bila še nikoli tako uspešna. Dražba na golf turnirju ni bila še nikoli tako uspešna. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

6. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika Bled Foto: Saša Despot, Mediaspeed

6. dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja in Joca Pečečnika Bled Foto: Saša Despot, Mediaspeed

 

Prireditev je podprla tudi Alya. Prireditev je podprla tudi Alya. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Nasvidenje spet naslednje leto. Nasvidenje spet naslednje leto. Foto: Saša Despot, Mediaspeed

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin