SiolNET. Sportal Hokej
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kopitar za ameriške medije: Za našo državo so olimpijske igre velika stvar

3

termometer

 | Foto:
Slovenski zvezdnik NHL Anže Kopitar, ki je pred kratkim potrdil, da se bo prihodnje leto udeležil olimpijskih iger v ruskem Sočiju, se počasi navaja tudi na vse posledice slave v filmskem mestu.

Nastop na olimpijskih igrah za Anžeta Kopitarja nikoli ni bil vprašljiv. Odločitev lige NHL, da za čas olimpijskih iger prekine tekmovanje in igralcem iz različnih tujih držav dovoli igrati za nacionalne reprezentance, je sprejel z veseljem in namignil, da se lahko obeta neke vrste ponovitev spektakla z zadnjega evropskega prvenstva v košarki, ko sta barve Slovenije uspešno branila brata Goran in Zoran Dragič. Kopitarjev brat Gašper je trenutno brez kluba, trenira z moštvom Team Jesenice, selektor pa je njun oče Matjaž. "Najraje bi igral z bratom. To bi bila ena lepa izkušnja. Bomo pa videli, kako se bo oče odločil," je Kopitar povedal slovenskim novinarjem v času zadnje turneje po severovzhodu ZDA.

"Za državo z dvema milijonoma prebivalcev je vedno velika stvar, če se uvrsti na olimpijske igre"

Ameriškim novinarjem pa je med drugim povedal, da bodo olimpijske igre velika stvar tudi našo za državo. "Za državo z dvema milijonoma prebivalcev je vedno velika stvar, če se uvrsti na olimpijske igre, še posebej, če fantje in dekleta osvajajo medalje, kot so jih do zdaj."

"Kaže, da mi je nastop pri Ellen pomagal, da zadevam tudi na tekmah"

Za Jeseničana bo nastop na olimpijskih igrah dobrodošel predah, čeprav bo še naprej igral hokej. "Lepo pa je tudi, ko prideš nazaj med fante v garderobo," je povedal Kopitar, ki se je počasi navadil že na vse, kar pride skupaj s slavo po osvojitvi Stanleyjevega pokala v NHL. Nedavno je v televizijski oddaji Ellen DeGeneres veselo razbijal krožnike in s tem nabiral dobrodelna sredstva za boj proti raku. V manj kot minuti je s ploščki razbil deset krožnikov, obešenih na hokejska vrata, in zbral deset tisoč dolarjev, njegov klub pa je prispeval še enkrat toliko.

"Kaže, da mi je nastop v tej oddaji pomagal, da zadevam tudi na tekmah. Imel sem malce treme, ker še nisem delal česa podobnega, sploh pa v takšni televizijski oddaji, ki jo gledajo po vsem svetu. Na srečo je bilo dovolj ploščkov in dovolj časa, da sem lahko vse pravočasno razstrelil," je dejal Kopitar in dodal, da je treme zdaj že konec. "Na začetku je bilo malo čudno. Pred desetimi leti smo to gledali samo na televiziji in je bilo 'oh in sploh'. Potem pa naenkrat prideš v ta svet in se pogovarjaš s temi ljudmi. Na začetku je malce čudno, ampak sem se že navadil in nimam preveč treme," je povedal Kopitar.

"Veliko več je zanimanja, navijačev in novih gledalcev, kar je za hokej zelo dobro"

Najboljši slovenski hokejist se je razgovoril tudi o hokeju v Kaliforniji. "Los Angeles ni največje hokejsko mesto in igralci imamo še kar veliko miru. Je pa veliko ljudi, ki pridejo mimo, rečejo živijo in ti zaželijo srečo. To je seveda dobro, lepo pa je tudi to, da je v Sloveniji veliko večje zanimanje za hokej od takrat, ko sem začel igrati v Ameriki, kjer je igral le Jan Muršak. Zdaj veliko slovenskih reprezentantov igra po svetu v zelo dobrih ligah. Veliko več je zanimanja, navijačev in novih gledalcev, kar je zelo dobro za naš hokej," meni Kopitar, ki v najmočnejši hokejski ligi na svetu igra že osem let.

"Jan Muršak je zelo dober igralec, ni pa se mu izšlo najbolje"

Kopitarju je uspelo priti na sam hokejski vrh, Muršak pa je imel pri Detroitu manj sreče in se je letos iz Detroita preselil čez ocean v rusko Kontinentalno hokejsko ligo (KHL) k ekipi Amur Habarovsk. "Jan je prišel v zelo težko situacijo. Detroit je imel zelo dobro ekipo in vanjo je bilo zelo težko priti. Vsi vemo, da je Jan zelo dober igralec, ni pa se mu izšlo najbolje, kar je res škoda. Ampak mislim, da ima zdaj zelo pomembno vlogo v svoji ekipi v ligi KHL, kar pa tudi ni tako slabo," je usodo nekdanjega kolega v NHL komentiral Kopitar.

"Če prideš iz majhne Slovenije, moraš biti na pravem mestu ob pravem času, da te nekdo opazi"

Na vprašanje, ali v Sloveniji vidi koga, ki bi se mu lahko v kratkem pridružil v kanadsko-ameriški ligi, je Kopitar odgovoril, da si to vsekakor želi. "Težko je reči, ampak upam, da bo kdo prišel in to čim prej. Kot sem že dejal, Janu ni uspelo, ker je prišel v težak položaj. Dejstvo je, da če prideš iz majhne Slovenije, moraš biti na pravem mestu ob pravem času, da te nekdo opazi. Potem moraš dobiti še konkretno priložnost, da lahko to izkoristiš. Upam, da bo kdo prišel čim hitreje," je povedal Kopitar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin