Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
20.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings

Četrtek, 7. 11. 2013, 20.23

8 let

Kopitar popeljal Kralje do nove zmage (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski hokejist Anže Kopitar nadaljuje s serijo doseganja golov. Učinkovit je bil tudi proti Buffalu in pomagal moštvu do nove zmage.

Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut in pol, v tem času pa je ob zadetku v drugi tretjini, s katerim je podvojil vodstvo kraljev proti Buffalu, skupno zbral tri strele proti vratom tekmecev. Tudi Richards je gol dosegel ob igralski premoči na ledu.

Za igralca tekme je bil izbran vratar kraljev Jonathan Quick, ki je prvič v tej sezoni zaklenil vrata za še deseto zmago Los Angelesa. Quick je ubranil vseh 19 strelov hokejistov gostujočega moštva ter na svoji jubilejni 300. tekmi v ligi NHL vpisal 26 shutout v karieri. "Ni kaj, v olimpijskem letu si želiš biti v najboljši formi. Očitno nam je zelo dobro koristilo nekaj dni premora pred tekmo, ki smo ga izkoristili za dodatne treninge, na katerih smo izpilili nekaj podrobnosti, kar se je obrestovalo in poznalo na naši igri," je bil zadovoljen vratar kraljev, ki se ga omenja kot možnega reprezentančnega vratarja izbrane vrste ZDA na olimpijskih igrah v Sočiju prihodnje leto.

Slovenski zvezdnik je na zadnjih tekmah vendarle naravnal hokejsko palico. Po prvih desetih tekmah brez zadetka se je na zadnjih šestih tekmah štirikrat vpisal med strelce. Šestindvajsetletni Hrušičan z 12 podajami na lestvici podajalcev v ligi NHL zaseda osmo mesto.

Na preostalih desetih tekmah je šest moštev slavilo na domačem ledu. Ekipa Boston Bruins je s 4:1 odpravila Florida Panthers, hokejisti Ottawa Senators so bili v kanadskem derbiju s 4:1 boljši od Montreal Canadiens, moštvo Washington Capitals je po kazenskih strelih s 3:2 premagalo Minnesota Wild, ekipa Carolina Hurricanes je z minimalnim izidom 1:0 ugnala New York Islanders, Tampa Bay Lightning je strla nalet Edmonton Oilers s 4:2, St. Louis Blues pa je bil boljši od Calgary Flames s 3:2.

Štiri domača moštva pa smo morala priznati premoč gostujočim ekipam. Hokejisti Philadelphia Flyers so klonili proti New Jersey Devils z 0:3, Columbus Blue Jackets so bili z 2:4 slabši od New York Rangers, Detroit Red Wings je v podaljšku s 3:4 priznal premoč Dallas Stars, hokejisti San Jose Sharks pa so izgubili proti Vancouver Canucks z 2:4.

Ne spreglejte