Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 11. 2015,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Detroit Red Wings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 21. 11. 2015, 11.22

8 let

Kopitar: Imeli smo res lepe priložnosti, a jih nismo izkoristili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Danes znajo vse ekipe dobro braniti vodstvo. Kljub temu smo imeli kar nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili," je po porazu z 2:3 proti Detroitu dejal slovenski napadalec Anže Kopitar.

Rdeča krila na obračunu niso nikoli zaostajala, Tomas Tatar je v 15. minuti poskrbel za prvo vodstvo (1:0), Mike Green in Dylan Larkin pa sta v drugi tretjini zvišala na 2:1 oziroma 3:1. Eden od junakov srečanja je bil mladi češki čuvaj mreže Petr Mrazek, ki je zaustavil 35 od 37 strelov, dvakrat ga je premagal le Jeff Carter. Ob koncu obračuna, ko so Kalifornijci z vsemi silami napadali izenačenje, pa so mu na pomoč z blokiranjem strelov priskočili tudi soigralci – v zadnjih petih sekundah so blokirali kar tri.

"Zadnja minuta je bila izjemno težka. Sprožili so veliko strelov, fantje pa so pred mano blokirali vse. Sploh ne vem, koliko so jih zaustavili, saj sploh nisem videl celotnega dogajanja,"se je v pogovoru z novinarji onkraj Atlantika smejalo 23-letniku. Desete zmage sezone je bil vesel tudi trener Jeff Blashill: "Mislim, da v prvi (tretjini) nismo igrali slabo, v drugi so nas nadigrali, čeprav smo zadeli, v tretji pa smo spet igrali bolje in opravili dobro delo. Ustvarili so si nekaj priložnosti, a smo zdržali. Lepa zmaga."

Več priložnosti kot običajno, a ni šlo v gol

"Danes znajo vse ekipe dobro braniti vodstvo. Kljub temu smo imeli kar nekaj res lepih priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Lov za izenačenjem je ob koncu vplival na rotacijo, kar precej žongliranja je bilo, a vse zato, da bi dosegli izenačujoči zadetek. Treba je igrati agresivno, a proti taki ekipi ne smeš igrati brezglavo, pač pa se držati svojega načrta in seveda pritisniti, kot se da," je po porazu razmišljal podajalec pri izenačenju na 1:1 Anže Kopitar in dodal: "Najpomembneje je, da napak, ki smo jih delali ob zadetkih, ne bomo več delali."

Gorenjec se je dotaknil še nasprotnikovega vratarja, proti kateremu je zletelo osem strelov več kot proti Jhonasu Enrothu: "Mislim, da je odigral zelo dobro, bil je zelo soliden. Sprožili smo veliko strelov, imeli nekaj dobrih priložnosti, a nismo zadeli." Kopitarjevim besedam je po sedmem porazu sezone prikimal tudi trener Darryl Sutter: "Če nasprotniku dopustiš tri zadetke, jih moraš dati vsaj štiri, kar je v tej ligi velik izziv. A imeli smo ogromno priložnosti, več kot običajno, pa nismo zadeli. "

Kralji bodo novo tekmo odigrali v nedeljo, ko bodo gostovali pri Carolina Hurricanes.

Ne spreglejte