Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 7. 2015,
18.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Toronto Maple Leafs New Jersey Devils

Četrtek, 23. 7. 2015, 18.27

6 let, 6 mesecev

Konec nekega obdobja – po 28 letih bo Vrage zamenjal za Toronto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Iz lige NHL prihaja novica, ki je presenetila hokejski svet. Dolgoletni predsednik in direktor New Jersey Devils Lou Lamoriello zapušča Vrage in se seli k Toronto Maple Leafs.

Četrtkovo sporočilo New Jersey Devils, da Lou Lamoriello odstopa z mesta predsednika Vragov, je pričakoval le malokdo. Še manj je bilo tistih, ki bi jim na pamet padla ideja, da bo 72-letnik svoje Devilse zamenjal za Toronto Maple Leafs. A zgodilo se je prav to. Predsednik kanadskega moštva Brendan Shanahan je zjutraj naznanil, da je Lamoriello postal 16. generalni direktor v zgodovini kluba. Prav Shanahan, ki ga je Lamoriello leta 1987 izbral kot drugega na naboru, v sezoni 2008/09 pa mu omogočil, da je pri Devilsih končal kariero, naj bi bil poskrbel za selitev.

Za vedno del Devilsov

Američan je pri klubu New Jersey Devils pustil globoko pečat. Klubu se je kot predsednik pridružil v sezoni 1986/87, nato pa vse do konca letošnje sezone opravljal še vlogo direktorja, v 28 letih – najdaljše obdobje generalnega direktorja kluba v zgodovini lige NHL –je znal poprijeti tudi za trenersko taktirko. Bil je zaščitni znak Vragov, pod njegovo vladavino se je klub 21-krat uvrstil v končnico, osvojil devet divizijskih naslovov in tri Stanleyjeve pokale (1995, 2000, 2003).

"Lou Lamoriello je človek, ki je s svojim znanjem in sposobnostmi iz te franšize naredil cenjeno in poznano hokejsko organizacijo. Našo organizacijo, zdajšnje in nekdanje igralce, ves New Jersey je vselej zastopal na dostojanstven način. Za vedno bo ostal del New Jersey Devils," je v sporočilu za javnost med drugim sporočil eden od solastnikov Devilsov Josh Harris.

Lamoriello, ki je mesto direktorja Vragov maja prepustil svojemu nasledniku Rayu Sheru, je bil za svoje delo nagrajen z več nagradami. Leta 2009 je bil zaradi svojega doprinosa k napredku hokeja med drugim sprejet v Hokejsko hišo slavnih, leta 2012 pa tudi v ameriški hokejski hram slavnih.

Ne spreglejte