Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 2. 2016,
22.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Anaheim Ducks

Torek, 23. 2. 2016, 22.57

8 let

Kdo lahko ustavi Račke? Anže Kopitar in druščina jih nista uspela.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Spopad vodilnih ekip pacifiške divizije med LA Kings in Anaheimom je s 4:2 pripadel zadnjemu, ki je zmagal osmič zapored. Tokrat je bil za goste nerešljiva uganka Corey Perry, ki je dosegel hat-trick.

Potem ko so Kralji v soboto premagali Buffalo in slavili četrto zaporedno zmago, jih je manj kot 24 ur pozneje čakal vroč kalifornijski obračun. Anaheim je od božiča v izjemni formi in le redko kdo ga je od takrat spotaknil. Rački so lovili osmo zaporedno zmago in jo pred več kot 17 tisoč gledalci v domačem Honda Centru tudi dočakali. Junak tekme je bil Corey Perry, 30-letnik je vknjižil še deveti hat-trick v karieri.

Kanadčan je prvi zadetek dosegel v 17. minuti, ko je padel prvi gol na tekmi, Alec Martinez je tik pred odmorom izenačil, Tanner Pearson pa je sredi tekme Kralje popeljal v vodstvo. A nato je še dvakrat udaril Perry. Prvič dve minuti pred koncem druge tretjine, ko je zabil še drugi gol z igralcem več, nato pa na začetku zadnjega dela, ko je zrežiral novo vodstvo. Končnih 4:2 je v 46. minuti postavil David Perron, ki mu je kot drugemu članu Anaheima uspelo premagati Jonathana Quicka (zaustavil 25 od 29 strelov). Na drugi strani je John Gibson ubranil 27 od 29 strelov.

Kot bi igrali končnico

"To je bila play-off tekma. Obe ekipi sta igrali tako. Jasno je, da se moštvi ne marata, tako da je bilo vse skupaj res podobno končnici," je po zmagi dejal trener Bruce Boudreau, strelec treh zadetkov Perry pa dodal: "Poskušaš pomagati ekipi. Tokrat je bilo kar nekaj odbitkov, ki jih potrebuješ za uspeh. Trikrat smo zadeli z igralcem več, naš power-play je deloval dobro. Vedno, ko igramo proti njim, je izjemno težka, moška tekma, na katero moraš biti pripravljen."

Preveč kazni in razveljavljen zadetek

"Privoščili smo si preveč kazni. V igri z igralcem manj moramo biti ostrejši, sicer pa moramo celotno igro izboljšati, če želimo premagati to ekipo," je misli kratko in jedrnato strnil Anže Kopitar.

Slovenski napadalec je podal pri izenačujočem zadetku za 1:1 in bil v igri, ko je Milan Lucic v zadnji tretjini znižal na 4:3. A po golu so domači zahtevali videoanalizo, saj naj bi bil Kopitar domnevno v prepovedanem položaju, kar so sodniki po dolgem ogledu posnetka na koncu potrdili in gol razveljavili. "Očitno je bil prepovedan položaj. Bilo je zelo blizu. Je, kar je," se na razveljavljen zadetek ni hotel preveč ozirati 28-letni centralni napadalec.

Tega zdaj čaka nekaj tekmovalnega premora, s soigralci se bo po nove točke odpravil v četrtek, ko bodo gostili Montreal. Kralji imajo po porazu na vrhu Pacifika dve točki prednosti pred Anaheimom in tekmo več.

Ne spreglejte