Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2015,
11.42

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Graz 99ers KAC Celovec Dornbirn Innsbruck Bolzano

Ponedeljek, 2. 2. 2015, 11.42

7 let, 12 mesecev

Kdo je Olimpiji povzročal glavobole in komu jih je ona?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je še tretjo sezono zapored redni del lige EBEL končala v spodnjem domu in bo vstopnico za izločilne boje iskala v kvalifikacijah. Tako kot Bolzano, Celovec, Gradec, Dornbirn in Innsbruck.

Konec je rednega dela razširjenega avstrijskega prvenstva, v katerem si je šest najboljših že priigralo končnico. Pet moštev – Salzburg, Linz, Beljak, Dunaj in Znojmo – je istih kot lani, aktualne prvake iz Bolzana pa je letos v zgornjem domu zamenjala madžarska Alba.

Olimpija je po pričakovanju prvi del končala na dnu razpredelnice, a ji, kot še petim drugim, sistem tekmovanja daje drugo priložnost. Moštva na mestih med 7 in 12 se bodo namreč na desetih dodatnih tekmah (med 10. februarjem in 3. marcem) med seboj pomerila za dve dragoceni četrtfinalni vstopnici. Dodajmo, da so najboljša štiri moštva spodnjega doma v kvalifikacije odnesla bonus točke, in sicer Bolzano štiri, Celovec tri, Gradec dve in Dornbirn eno.

Prvih šest moštev rednega dela se bo na desetih tekmah med seboj udarilo za čim boljše izhodišče pred končnico.

Najslabše proti Bolzanu in Dornbirnu, najbolje proti Gradcu in Innsbrucku

Poglejmo, kako uspešna je bila Olimpija v rednem delu letošnje sezone proti ekipam, ki jo čakajo v nadaljevanju tekmovanja.

Proti branilcu naslova Bolzanu, ki se je pet pred dvanajsto odločili, da bo vendarle tudi letos sodeloval v ligi EBEL, Olimpija sploh še ne pozna slasti zmage (izgubila je na vseh osmih dozdajšnjih obračunih). Letos je lisicam Žige Panceta štirikrat priznala premoč, edino točko proti Južnim Tirolcem je osvojila ob zadnjem porazu v podaljšku.

Ponovno so razočarali Korošci, bogati Celovec bo končnico kot lani, ko je bil neuspešen, iskal v kvalifikacijah. Olimpija ga je letos premagala na obeh domačih tekmah in od mogočih osmih točk odnesla štiri. Še bolje so se zmaji znašli proti Gradcu – vsi štirje obračuni s panterji so bili zelo napeti –, s katerim so izgubili le na prvem obračunu sezone, nato pa slavili na vseh treh tekmah in v žep pospravili šest točk.

Veliko slabše je šlo Ljubljančanom proti Dornbirnu, ki ga v gosteh sploh še nikoli niso premagali, recepta za buldoge pa letos tudi doma niso našli. Zeleno-beli so tako pred moštvom s Predarlskega pokleknili na vseh štiri medsebojnih tekmah, na eni so točko dobili po porazu po kazenskih strelih.

In še zadnji nasprotnik Olimpije v kvalifikacijskem delu, Innsbruck, ki je, tako kot zmaji, ostal brez bonus točk. Tirolci so zeleno-belemu taboru letos kar ustrezali, saj jih je slovensko moštvo premagalo trikrat.

Ne spreglejte