Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2016,
15.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Pia Pren Franc Ferjanič hokej

Petek, 1. 4. 2016, 15.04

6 let, 7 mesecev

Kapetanka risinj: Najprej obstanek, če bo možnost za kaj več, se bomo potrudile tudi za to

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
slovenska hokejska ženska reprezentanca | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Če bo vsaka dala od sebe, kar v danem trenutku lahko, da dosežemo vsaj osnovni cilj, in bo ekipa držala skupaj do konca, bomo lahko rekle, da je bilo svetovno prvenstvo uspešno," pred začetkom bojev na Bledu pravi kapetanka risinj Pia Pren.

Slovenska ženska reprezentanca bo v soboto na Bledu začela boje svetovnega prvenstva divizije II, skupine A. Ob risinjah se bodo na Gorenjskem merile še izbrane vrste Severne Koreje, Južne Koreje, Velike Britanije, Hrvaške in Poljske. Slovenke si v prvi vrsti želijo obstati v tem kakovostnem rangu, v katerega so se vrnile po zmagi na lanskem turnirju.

 

Novinke so se dobro vključile

Varovanke Franca Ferjaniča, ki risinje vodi četrto leto, so po pripravah, na katerih so na Bledu skrbele za boljšo uigranost in izpopolnjevanje taktičnih zamisli, pripravljene na prvi obračun. Kot nam je povedala kapetanka izbrane vrste Pia Pren, je vzdušje v ekipi dobro, dekleta pa veseli tudi, da so se novinke, vratarka Pia Dukarič ter napadalki Pia Merc in Pija Strniša, brez težav – nekoliko zmede povzročajo le imena – pridružile preostalim hokejistkam.

 

Proti Poljakinjam in Hrvaticam iskati svoje možnosti

"Prvi cilj bo obstanek. Poznamo svoje rezultate proti večini teh ekip iz prejšnjih let, tako da vemo, na katerih tekmah ga bo treba iskati, in sicer na tekmah s Hrvaško in Poljsko. Najprej si ga moramo zagotoviti, če pa bo možnost še za kaj več, se bomo potrudile tudi za to. Premagale smo tudi že Južno Korejo, a pri njih nikoli ne veš. Pred njimi je velik cilj OI v Pjongčangu, tako da v to vlagajo res veliko denarja. Ena od igralk, vratarka, igra v Kanadi, tudi trenerji prihajajo iz Kanade in Amerike. Severna Koreja pa je svetovna uganka. A glede na to, da je lani iz višje divizije padla v to, Britanke pa so v tej skupini končale na drugem mestu, lahko v dvoboju za prvo mesto pričakujemo ti reprezentanci. A nikoli ne veš," se je Prenova sprehodila čez reprezentančno paleto, ki risinje čaka na Bledu.

Pia Pren | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Foto: HZS/Drago Cvetanovič

"Če bo vsaka dala od sebe vse, kar v danem trenutku lahko, da dosežemo vsaj osnovni cilj, in če bo ekipa držala skupaj do konca, ne glede na poraze ali zmage, bomo lahko zadovoljne. Če se bomo držale teh osnov, bomo lahko rekle, da je bilo svetovno prvenstvo uspešno," je naša sogovornica poudarila, da bo na prvenstvu ob rezultatih pomemben tudi dober ekipni duh.

 

Zanimiv uvod SP, za Slovenke izjemno pomembna tekma

 

Reprezentanca, ki bo v petek po koncu prvenstva na prvem mestu (na tem gre pričakovati Veliko Britanijo in Severno Korejo), bo napredovala v kakovostnejši razred ženskega hokeja, zadnjeuvrščena pa bo nazadovala v nižji rang.

 

Za Slovenke bo zelo pomembna že prva tekma, v soboto ob 20.30 bodo palice prekrižale s Poljakinjami, izjemno zanimiv pa bo uvod prvenstva, saj si bosta nasproti stali sosedi: Južna in Severna Koreja.

 

Slovenska reprezentanca za SP, divizija II, skupina A (Bled, 2.–8. april):

Vratarke: Ines Confidenti, Špela Globočnik, Pia Dukarič

Branilke: Sergeja Zimšek, Nuša Porekar, Mojca Duh, Katja Mrak, Nadja Kolman, Nina Lončar, Patricija Usnik, Metka Manfreda

Napadalke: Pia Pren, Sara Confidenti, Eva Dukarič, Patricija Beribak, Irena Kraner, Urša Pazlar, Pia Merc, Anemaria Golob, Pija Strniša, Tamara Lepir, Tamara Svetina, Urška Rovšnik

Glavni trener: Franc Ferjanič

Pomočnik trenerja: Boštjan Kos

 

 

Razpored tekem SP na Bledu


Sobota, 2. april:
13.00 Južna Koreja - Severna Koreja
16.30 Velika Britanija - Hrvaška
20.30 Slovenija - Poljska

Nedelja, 3. april:
13.00 Velika Britanija  - Koreja
16.30 Hrvaška - Slovenija
20.00 Severna Koreja – Poljska

Torek, 5. april:
13.00 Severna Koreja – Hrvaška
16.30  Koreja - Poljska
20.00  Velika Britanija - Slovenija

Četrtek, 7. april:
13.00 Poljska – Velika Britanija 
16.30 Hrvaška - Koreja
20.00 Slovenija - Severna Koreja

Petek, 8. april:
13.00 Poljska - Hrvaška
16.30 Severna Koreja - Velika Britanija 
20.00 Koreja - Slovenija

Ne spreglejte