Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 11. 2015,
18.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Sreda, 4. 11. 2015, 18.49

6 let, 7 mesecev

Kanadčanu za udarec Kopitarja le denarna kazen. Prvi nabor z zlomljeno ključnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ryan Reaves bo za udarec s komolcem v glavo Anžeta Kopitarja, zaradi katerega se Hrušičan po prvi tretjini ni več vrnil na led, kaznovan denarno. Plačati bo moral tri tisoč dolarjev.

Navijače Los Angeles Kings je med torkovo tekmo njihovega moštva s St. Louisom razjezila poteza Ryana Reavsa – napadalec Not je z dvignjenim komolcem v obraz zadel Anžeta Kopitarja –, nič kaj navdušeni pa niso bili na socialnih omrežjih ob kazni, ki jo je Kanadčan prejel naknadno. Oddelek za varnost igralcev v ligi NHL je zapisal, da bo moral Reaves odšteti 3.024,19 ameriškega dolarja (2.745 evrov), medtem ko so mnogi privrženci Kraljev pričakovali, da bo moral izpustiti kakšno srečanje.

Kopitar se je po neljubem dogodku v prvi tretjini nekajkrat še vrnil na led, po prvem odmoru pa ga na ledeni ploskvi ni bilo več.

Po besedah trenerja Kraljev Darryla Sutterja, ki ga je vselej treba jemati z rezervo, je stanje Anžeta dobro, 28-letnik naj bi v sredo z večino igralcev že opravil suhi trening. Strateg Kalifornijcev po treningu sicer ni želel na dolgo in široko razpravljati o Kopitarju, kot tudi ne o nekaterih za mnoge spornih torkovih potezah St. Louisa. Tudi njegovo moštvo – ali bo v četrtek proti Columbusu nastopilo s Kopijem, uradno ni znano – namreč v tej sezoni ni brez greha.

Ryan Reaves s komolcem v obraz Anžeta Kopitarja:

McDavid na operacijo ključnice, Kelly odsoten vsaj pol leta

Torkove tekme so prinesle skrbi tudi v tabora Edmontona in Bostona. Prvi so izgubili vzhajajočo zvezdo, prvi nabor Connorja McDavida, ki je že na uvodnih tekmah krstne sezone dokazal, da bo še kako pomemben člen Naftarjev. A ti nanj ne bodo mogli računati kar nekaj časa. Osemnajstletnik si je na obračunu s Philadelphio ob trku z nasprotnikovima branilcema Brandonom Manningom in Michaelom Del Zottom zlomil levo ključnico. "Je močan fant, tako mentalno kot fizično. Še vedno se razvija. Vrnil se bo še močnejši," je ob velikem udarcu za Edmonton dejal generalni direktor Peter Chiarelli, ki ni hotel napovedovati, kako dolgo bo najstnik odsoten, je pa namignil, da bo šlo za nekaj mesecev. McDavid bo operiran danes.

Sreče ni imel niti napadalec Kosmatincev Chris Kelly, ki si je na tekmi z Dallas Stars po nerodnem padcu zlomil levo stegnenico in bo moral počivati od pol leta do osmih mesecev.

Poškodba McDavida:

Poškodba Kellyja:

Ne spreglejte