Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 5. 2015,
23.51

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Ostrava Češka Slovaška

Torek, 5. 5. 2015, 23.51

5 let, 2 meseca

Jan Muršak: Na koncu ne moreš proti sodnikom narediti nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Risi so na tretji tekmi SP z 1:3 priznali premoč Slovakom. V oči so bodle sodniške odločitve v zadnji tretjini, ob katere so se po porazu obregnili v slovenskem taboru.

Jan Urbas, napadalec Slovenije: Mislim, da smo zelo dobro začeli tekmo, hitro povedli in tudi naprej dobro konkurirali Slovakom. Vedeli smo, da bodo v zadnji tretjini napadli, ampak zavedali smo se, da moramo igrati enako, saj je napad najboljša obramba. Morda so nam po prvem golu spodrezali krila, ampak to ni noben izgovor. Na žalost je zmanjkalo malo tiste športne sreče in smo ostali brez točke. Za nas je to kar težek poraz, a moramo iti naprej. Še kar nekaj tekem nas čaka. Morda imajo pri dogajanju tudi sodniki prste vmes, a ne bi o tem.

Jan Muršak, napadalec Slovenije: Na koncu ne moreš proti sodnikom narediti nič. Slovaki so tu le kot domačini. Mislim, da so gledalci zelo pritiskali na njih in nato so se sodnikom malo zatresle noge. Sicer pa smo odigrali zelo dobro tekmo, še naprej moramo igrati tako. Bo zelo težko, saj je v dvorani zelo vroče, tako da je bilo težko igrati, telesa postanejo dehidrirana, igralce pa grabijo krči. Ampak imamo še štiri tekme, upam, da bomo zmagali na kateri od teh. Zdaj imamo en dan, da se spočijemo, da se telo napolni z vodo in da se pripravimo na naslednjo tekmo.

Žiga Pance, napadalec Slovenije: Imeli smo priložnosti, a ni bilo dovolj za zmago. Imeli smo vse niti v svojih rokah, pa smo jim morda na prelahek način pustili, da so povedli z 2:1. Začetek smo sicer popravili, a na koncu je bilo premalo. Najbolj boli to, da imamo, ne glede na to, da igramo dobro, še vedno nič točk. Še zelo se bomo morali boriti.

Sabahudin Kovačevič, branilec Slovenije: Težko je strniti misli. Osebno sem zelo razočaran. Šli smo v tekmo 120-odstotno pripravljeni. Vedeli smo, kaj so Slovaki govorili, da se nam želijo oddolžiti za Soči, a v podzavesti smo čutili, da imajo še nekaj "rešpekta" do nas. Dve tretjini je zelo dobro kazalo, v zadnji pa dva prekrška in Slovaki so prevzeli pobudo in tudi zadeli. Težko se je bilo vrniti. Mislim, da so sodniške odločitve malo prelomile tekmo.

Ne spreglejte