Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 1. 2017,
11.47

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13
legionarji Jan Muršak hokej liga KHL poškodba CSKA Moskva SKA Sankt Peterburg

Natisni članek

Torek, 10. 1. 2017, 11.47

6 let, 10 mesecev

Ob porazu CSKA proti SKA ni sodeloval

Jan Muršak spet poškodovan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,13
Jan Muršak | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Če kdo v zadnjem času res nima sreče s poškodbami, je to zagotovo slovenski hokejist Jan Muršak. V začetku leta se je šele dobro vrnil po poškodbi rame, v ponedeljek pa zaradi poškodbe izpustil nov obračun. Na derbiju dneva lige KHL je njegov CSKA z 2:3 po kazenskih strelih izgubil proti SKA.

Sredi marca zlom noge, na začetku novembra poškodba rame. To sta neprijetna dogodka lanskega leta, ki sta kapetana slovenske reprezentance Jana Muršaka za lep čas oddaljila od ledenih ploskev. Potem ko je zaradi težav z nogo predčasno končal lansko sezono in se soigralcem moskovskega CSKA avgusta pridružil na tekmah, se tudi nova sezona zanj ne odvija po željah.

Po novembrski nezgodi na reprezentančnem turnirju se je odločil, da bo okreval brez operacije in se brez operativnega posega v začetku januarja vrnil v tekmovalni ritem. Odigral je dve tekmi. Na prvi je bil v pogonu 14 minut, na drugi je igral le v prvih dveh tretjinah in zbral slabih osem igralnih minut.

Kaj bodo povedali zdravniški pregledi?

Trener CSKA Dmitrij Kvartalnov v ponedeljek ni mogel računati na slovensko moč. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener CSKA Dmitrij Kvartalnov v ponedeljek ni mogel računati na slovensko moč. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rusi takrat niso poročali o kakšni poškodbi, a ko je naslednji obračun minil brez 28-letnega Slovenca, je postalo jasno, da Muršak ni povsem nared. Po ponedeljkovem velikem derbiju med vodilnima ekipama Kontinentalne hokejske lige SKA in CSKA je trener Moskovčanov Dmitrij Kvartalnov domači sedmi sili dejal, da je "Muršak spet poškodovan".

Strateg tako spet pogreša tri pomembne člene. Ob Muršaku manjkata tudi Stephane Da Costa (rama) in Valerij Ničuškin, ki naj bi izpustil tudi prihodnji domači tekmi.

Kaj si je Muršak poškodoval tokrat in kdaj naj bi zaigral, ruski mediji ne pišejo. Je pa rsport.ru ponudil nekaj spodbudnih besed Kvartalnova, in sicer naj bi šlo za lažjo poškodbo. O njegovem zdravstvenem stanju smo v ponedeljek vprašali tudi Muršaka, na odgovor še čakamo. Kot pravijo na Hokejski zvezi Slovenije, hitrega napadalca danes čakajo še dodatni pregledi. Zvečer bi bilo že lahko več jasno o njegovem okrevanju.

Loterija in prvo mesto za SKA

Moštvo iz Sankt Peterburga se je s ponedeljkovo zmago na vojaškem derbiju v Moskvi spet zavihtelo na prvo mesto zahodne konference in lige. SKA, v katerem ne manjka zvezdnikov (Pavel Dacjuk, Ilja Kovalčuk, Slava Vojnov …), je v obračunu, ki je spet sprožil nemalo debat o sodniških kriterijih, slavil po loteriji. Trije CSKA-jevci niso uspešno izvedli kazenskega strela, pri gostih pa je bil dovolj natančen Nikita Gusev. Ilja Kovalčuk se je s SKA veselil zmage na vročem derbiju v Moskvi. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ilja Kovalčuk se je s SKA veselil zmage na vročem derbiju v Moskvi. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

SKA ima na računu tekmo manj in točko več od CSKA, oba kluba pa sta si že pred dnevi zagotovila končnico.

Ne spreglejte