Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 11. 2013,
12.17

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga INL HK Playboy Slavija HK Triglav Kranj HDK Maribor HKMK Bled HK Celje

Sobota, 16. 11. 2013, 12.17

4 leta, 9 mesecev

Italijanska ofenziva na Zalog, "Železarji" in Triglavani nad prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi INL pričakujejo pester konec tedna. Slavija in Triglav bosta točke lovila doma, Celjani, Mariborčani in Blejci v gosteh. Železarje čakata gostovanje v Neumarktu in domača tekma proti prvakom.

Kranjski "orli" so prvo tekmo odigrali že sredi tedna, ko so na Bledu po preobratu, zaostajali so že z 0:3, slavili s 4:3 po kazenskih strelih. Triglavani bodo tako odigrali le eno tekmo, a nasprotnik bo vse prej kot lahek, saj v Kranj prihajajo aktualni prvaki iz Bregenzerwalda. "Po zmagi proti Bledu smo pridobili na samozavesti in vsekakor bomo tudi proti Bregenzu želeli zmagati. Gre za ekipo, ki jo poznamo že iz pretekle sezone, tako da vemo, od kje preti največja nevarnost. Če bomo odigrali disciplinirano, se nimamo česa bati. Poskušali bomo vse, da bo zmaga ostala doma, kar bi bil lep začetek za 'tris' domačih tekem," je pred prvim od treh domačih obračunov v nizu za uradno spletno stran kluba dejal napadalec Miha Mulej. Kranjčani pa ne bodo edini slovenski predstavnik, ki bo palice prekrižal s predarlškimi tigri. V nedeljo jih bodo v Podmežakli gostili še "Železarji", ki pa zvečer gostujejo še v Italiji pri Neumarktu, ki mu za zdaj kaže odlično, saj zaseda četrto mesto na lestvici. Želja Jeseničanov, ki jih pestijo poškodbe, je, da bi z gostovanj prinesli več točk, a trener Gorazd Rekelj se zaveda, da sta nasprotnika zelo neugodna: "Čakata nas dve res težki tekmi, saj gre za zelo močni ekipi, še posebej Neumarkt. Ogledal sem si njihove posnetke z drugih tekem, ki so jih igrali, in so zelo kakovostna ekipa, ki spada v vrh lige. Na drugi strani pa je tudi Bregenzerwald lani z naslovom dokazal, da se bo boril za najvišja mesta. Pa tudi to, da smo v soboto v Italiji, v nedeljo pa doma, medtem ko bo Bregenzerwald ves konec tedna v Sloveniji, nekako izniči prednost domačega terena."

Prednost domače ledene ploskve pa bodo lahko dvakrat izkoristili člani zaloške Slavije, ki jih čakata italijanska gosta. V soboto se bodo zoperstavili Meranu, v nedeljo pa še odlični Gardeni, ki se oklepa najvišjih mest. "Merano je bil na začetku sezone zelo dober, pred kratkim pa je izgubil proti Celju, tako da igrajo malo toplo-hladno. Ampak to ne pomeni popolnoma nič, oni k nam prihajajo stoodstotno pripravljeni in nam bodo poskušali vzeti točke. Gardena pa je v vrhu. Tako da bo z obema ekipama kar velik boj, saj se vsi borimo za končnico, in prostora za napake ne bo," pred obračunoma razmišlja kapetan Rok Snoj. Tudi Celjanom bosta nasproti stali ekipi iz Italije, a hokejisti iz knežjega mesta ne bodo igrali doma, pač pa se bodo ustavili v Kalternu in pri Piratih iz Eppana. Če so Južni Tirolci na lestvici le mesto pred celjskimi oklepniki, pa je Eppan med prvo polovico. Čeprav tekmecev ne poznajo najbolje, jih bodo po besedah trenerja Roka Rojška poskusili presenetiti: "Osebno teh ekip ne poznam, a na lestvici vidimo, da je Eppan v vrhu, Kaltern pa malo niha v rezultatih, enkrat igra odlično, drugič slabše. Mi bomo poskusili igrati svojo igro in pokazali najboljše, kar zmoremo. Upam, da se nam izide."

Tudi Mariborčani se bodo spopadli z istima ekipama kot Celjani, le s to razliko, da bodo palice najprej prekrižali z Eppanom, v nedeljo pa še s Kalternom. Blejci bodo imeli po točki, ki so si jo v sredo doma priborili proti Triglavu, zelo zahtevno nalogo, saj gostujejo pri Zell-am-Seeju, ekipi, ki je že v lanski sezoni po rednem delu zasedala prvo mesto, tudi letos pa cilja visoko.

Ne spreglejte