Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 2. 2024,
21.45

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Black Wings Linz HK Olimpija IceHL

Petek, 23. 2. 2024, 21.45

2 meseca

ICEHL, 23. februar

Olimpija za konec tesno izgubila in dobila tekmeca v boju za želeno vstopnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Linz : HK Olimpija | Olimpija je v Linzu v zadnji tretjini vodila s 5:4, na koncu pa izgubila s 5:6. | Foto BWL / Eisenbauer

Olimpija je v Linzu v zadnji tretjini vodila s 5:4, na koncu pa izgubila s 5:6.

Foto: BWL / Eisenbauer

Moštva v ICEHL igrajo zadnji krog rednega dela tekmovanja, po katerem se najboljša šesterica že uvrsti v četrtfinale, tista na mestih med sedmim in desetim pa se bodo nato od nedelje po sistemu na dve zmagi borila za dve preostali četrtfinalni vstopnici. Med tistimi, ki gredo v dodatne boje za končnico, so tudi hokejisti HK SŽ Olimpija, ki so za konec rednega dela s 5:6 izgubili v Linzu. Ljubljančani se bodo za četrtfinale pomerili s Pustertalom, v Tivoliju ga bodo gostili v torek zvečer.

Antti Karhula
Sportal Finec ostaja glavni trener hokejskega kluba SŽ Olimpija

Dvoboj Linza in Olimpije ni imel več vpliva na lestvico, saj so imeli zeleno-beli že pred tem zagotovljeno vozovnico za dodatne kvalifikacije, po drugi strani pa niso mogli več med prvo šesterico z neposrednim vstopom v končnico. Trdno so bili zasidrani na devetem mestu, za tekmeca v dodatnih kvalifikacijah pa so izvedeli po koncu vseh današnjih tekem.

Po četrtfinale na Južno Tirolsko

Zmaji se bodo za četrtfinale pomerili s Pustertalom. | Foto: HKO/Domen Jančič Zmaji se bodo za četrtfinale pomerili s Pustertalom. Foto: HKO/Domen Jančič Sedma ekipa rednega dela Innsbruck je lahko izbirala nasprotnika (SŽ Olimpija ali Vorarlberg) in pričakovano izbrala Vorarlberg, kar pomeni, da se bodo Ljubljančani za četrtfinalno vstopnico merili z osmim Pustertalom. Prvi dvoboj bo v nedeljo na Južnem Tirolskem, drugi v torek ob 19.15 v Tivoliju, morebitni tretji pa v četrtek znova v gosteh.

Olimpija in Pustertal sta se v tej sezoni srečala štirikrat, trikrat je zmagalo ljubljansko moštvo.

Tesen obračun Linzu

V Linzu so slovenski hokejisti pokazali dobro predstavo, hitro odgovarjali na zadetke domačih, na koncu pa z malo nesreče ostali brez vsaj točke.

V prvi tretjini so domači dvakrat povedli, a so jih gostje, pri katerih je tokrat branil Luka Kolin, tudi dvakrat hitro ujeli. Za prvo izenačenje je poskrbel najboljši strelec gostujoče zasedbe Trevor Gooch, za drugega pa Miha Zajc.

Linz si je že pred zadnjo tekmo rednega dela priigral končnico. | Foto: BWL / Eisenbauer Linz si je že pred zadnjo tekmo rednega dela priigral končnico. Foto: BWL / Eisenbauer

Drugi del se je začel podobno, domači so po napaki Olimpije pet sekund pred iztekom kazni izkoristili power play, a je gostujoča zasedba po dvojni podaji Zajca in Marisa Bičevskisa že čez pol minute spet izenačila. Nato so Ljubljančani na polovici tekme izkoristili svojo prvo prednost igralca več, Žiga Pance je pod prečko zadel za prvo vodstvo na tekmi.

A se je dvoboj spet hitro vrnil v današnji scenarij. Domači so izenačili v 41. minuti, vendar je že minuto pozneje Žiga Mehle spretno podstavil palico pred golom in zadel za 5:4. Šele peti gol domačih v 45. minuti je ostal brez hitrega odgovora.

V končnici so imeli najprej priložnost za zmago gostje, ko so minuto igrali z dvema igralcema več na ledu, a niso zadeli. Potem pa še domači, saj so imeli gostje v zadnjih treh minutah prav tako dve kazni, pol minute pa dva igralca manj. To pa so hokejisti Linza tudi izkoristili in dosegli zmagoviti gol za 6:5.

Šesterica že v četrtfinalu, kvartet ostaja v igri, za trio konec sezone

 

Po koncu rednega dela hokejske ICEHL deset ekip nadaljuje sezono, za tri (Gradec, Dunaj in Asiago) pa je te že konec.

 

Najboljša šesterica, v tej so Celovec, Fehervar, Salzburg, Bolzano, Linz in Beljak, si je že priigrala četrtfinalno vstopnico, medtem ko se bodo ekipe med sedmim in desetim mestom - Innsbruck, Pustertal, Olimpija in Vorarlberg Pioneers - v dodatnih bojih na dve zmagi udarile za dve preostali mesti v končnici. 

Liga ICE

Petek, 23. februar:

Lestvica

Preberite še:

HK SŽ Olimpija, Antti Karhula
Sportal V Hali Tivoli preobrat Fehervarja, Beljak do pomembne zmage
Ne spreglejte