Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2013,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Andrej Hočevar Gašpr Sušanj Epinal Ligue Magnus

Torek, 30. 7. 2013, 15.22

8 let

Hočevarju in Sušanju zelena luč za prvo ligo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Francoski klub Epinal, za katerega bosta v prihodnji sezoni igrala Andrej Hočevar in Gašpr Sušanj, je prejel licenco za nastop v elitni francoski ligi, v kateri bo sodeloval že 11. leto zapored.

Čeprav se je v prejšnjih tednih "zatikalo" na relaciji med klubom Epinal in Francosko hokejsko federacijo, je zdaj jasno, da bo moštvo Epinal tudi v prihodnji sezoni del elitne francoske druščine. Kot pravi Andrej Hočevar, strahu, da njegov novi klub ne bi nastopal v najkakovostnejši ligi, ni bilo. "Ni šlo za neko veliko stvar. Treba je vedeti, da imajo v Franciji licenciranje klubov podobno kot pri nas v nogometu. Klub mora pred začetkom sezone predložiti vsa potrdila in dokazila, da bo lahko speljal sezono, vse sponzorske pogodbe in pogodbe igralcev. V Franciji so zelo pikolovski glede teh stvari, tako da se mora vse ujemati. Osebno ne vem, pri katerem delu se našemu klubu ni ujemalo, ampak kolikor sem že prej govoril z našim športnim direktorjem, nevarnosti, da ne bi igrali v prvi ligi, ni bilo. Ni šlo le za naš klub, ampak za več moštev. Te stvari so zdaj urejene, tako da smo dobili licenco za igranje v prvi ligi," je pridobivanje licence, dobili so jo v ponedeljek, komentiral slovenski reprezentančni vratar.

V Franciji so stvari na zelo profesionalni ravni

Po sezoni, ki jo je preživel s Sokoli iz Kijeva, se Ljubljančan vrača v znano okolje. Res da ne bo igral v Angersu, katerega član je bil v sezoni 2011/2012, a Ligue Magnus že dobro pozna. "V Franciji so vse stvari na zelo profesionalni ravni, igralci smo zaposleni v klubu, teče nam delovna doba, tako da je glede tega res zelo dobro poskrbljeno. Poleg tega pa tudi že poznam ligo, vem, kaj lahko od nje pričakujem, tako da ko sem dobil ponudbo za tri leta, nisem prav veliko razmišljal," je odločitev, da se vrne v deželo galskih petelinov, utemeljil 28-letnik, ki bo s klubskimi pripravami začel 12. avgusta. Do takrat pa se bo na olimpijsko sezono še naprej pripravljal individualno v fitnesu, na ledu pa mu bodo na Bledu družbo delali nekateri hokejisti, ki še niso odšli v tujino.

Ob Hočevarju bo za Epinal igral tudi Gašpr Sušanj, za katerega bo to druga sezona v dresu delfinov. Sicer pa se število slovenskih legionarjev, ki si kruh služijo v Franciji, iz leta v leto zvišuje. Prihodnjo sezono se bo število Slovencev v prvi francoski ligi vrtelo okoli deset: Boštjan Goličič in Gašper Cerkovnik (oba Briancon), Mitja Šivic in Maks Selan (oba Grenoble), Andrej Tavželj (Rouen), Matic Kralj in Črt Snoj (preizkušnja) (Villard-de-Lans). In kaj Hočevar meni o vse večji slovenski zasedbi v Franciji: ''Na eni strani je k temu, da nas vedno več odhaja v francosko ligo, pripeljalo to, da je v Franciji prost pretok delovne sile, na drugi strani pa vsekakor dejstvo, da so Slovenci, sploh Edo Terglav in Mitja Šivic, ki sta bila začetnika, naredili dober vtis. Tako da nas je zdaj tam res kar veliko.''

Ne spreglejte