Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 8. 2014,
21.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hokejska liga prvakov Red Bull Salzburg Bolzano Žiga Pance Aleš Kranjc Luka Gračnar VSV Beljak Klemen Pretnar Sparta Praga Blaž Gregorc Robert Kristan Gašper Cerkovnik Jaka Ankerst Robert Sabolič

Četrtek, 21. 8. 2014, 21.12

8 let

Gračnar s shutoutom do igralca tekme, Bolzano do prvega zadetka in zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Salzburg se je na domačem terenu izkazal in s 4:0 premagal finsko ekipo JYP Jyväskylä, vrata rdečih bikov je zaklenil Luka Gračnar. Žiga Pance je k prvi zmagi Bolzana prispeval zadetek.

Salzburžani so Fincem vrnili za uvodni poraz v ligi prvakov in se z novo zmago zavihteli na vrh lestvice skupine C. Igralec srečanja je postal Luka Gračnar, ki je zaustavil vseh 35 poskusov nasprotnikov.

Do zmage – s 4:2 je premagal Turku – je prišel tudi Bolzano. Lisice so na tretjem srečanju lige prvakov vknjižile sploh prvi zadetek, končni rezultat je s strelom v prazno mrežo postavil Žiga Pance. Bolzano je zdaj v skupini F tretji, četrte pa so Pardubice, ki so s 3:6 izgubile proti Linkopingu. Robert Kristan ni imel svojega dne, branil je le prvo tretjino, v kateri je iz desetih poskusov prejel kar štiri zadetke.

Izgubil je tudi Köln Aleša Kranjca, ki ga ni bilo v kadru. Nemški podprvaki so se dobro upirali finskim prvakom, vodili že z 2:0, nato pa po kazenskih strelih izgubili z 2:3.

V skupini C sta še drugič v dveh tednih palice prekrižala kluba Slovencev, a tokrat je Beljak (Klemen Pretnar, Adis Alagić) gostil francoske prvake iz Briancona. Korošci, ki so pred dvema tednoma v Franciji slavili tesno z 2:1, so bili tokrat bolj prepričljivi, zmagali so s 4:1.

Sparta iz Prage, katere dres nosi Robert Sabolič, pa je na prvi domači tekmi letošnje sezone lige prvakov gostila švedski Växjo Lakers. Čehi in Švedi so se v Skandinaviji pomerili že v drugem krogu, ko so bili s 5:2 zanesljivejši Saboličevi, tokrat je bil izid bolj tesen (5:4), a hokejisti iz Prage ostajajo brez poraza.

Ne spreglejte