Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2019,
10.31

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Gašper Krošelj Žan Us slovenska hokejska reprezentanca risi SP v hokeju 2019

Četrtek, 25. 4. 2019, 10.31

4 leta, 11 mesecev

Gašper Krošelj ne bo sodeloval na SP

Gašper Krošelj brez SP: Ni mi lahko, a poškodba ni nedolžna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Gašper Krošelj | Vratar Gašper Krošelj je zaradi poškodbe kolka odpovedal sodelovanje na svetovnem prvenstvu. "Ni mi lahko, a poškodba ni tako nedolžna, kot je bilo sprva videti," pravi. | Foto Getty Images

Vratar Gašper Krošelj je zaradi poškodbe kolka odpovedal sodelovanje na svetovnem prvenstvu. "Ni mi lahko, a poškodba ni tako nedolžna, kot je bilo sprva videti," pravi.

Foto: Getty Images

Tik pred odhodom slovenske hokejske reprezentance na svetovno prvenstvo drugega razreda, ki bo med 29. aprilom in 5. majem v Kazahstanu, je iz slovenskega tabora prišla nova odpoved. Poškodba levega kolka v zadnjih letih prvega vratarja Gašperja Krošlja je prehuda. Ljubljančan, ki naj bi ga v Nursultanu zamenjal OIimpijin Žan Us, upa, da ne bo potrebna operacija.

slovenska hokejska reprezentanca, Slovenija Italija Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar z nekaj treme in privajanjem na evropski led #video

Slovenska hokejska reprezentanca, ki bo danes na Bledu odigrala zadnjo pripravljalno tekmo pred svetovnim prvenstvom drugega razreda z Italijo, je ostala še brez enega od ključnih članov.

Na SP v Kazahstan bo v petek odpotovala tudi brez v zadnjih letih prvega vratarja Gašperja Krošlja, je poročal Radio Slovenija. Na Hokejski zvezi Slovenije informacije uradno niso želeli potrditi, jo je pa zgodaj popoldan Krošelj sam.

Ni tako nedolžno, kot je mislil

Jutranji pregled pri reprezentančnem zdravniku je potrdil, da poškodba ni tako nedolžna. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jutranji pregled pri reprezentančnem zdravniku je potrdil, da poškodba ni tako nedolžna. Foto: Peter Podobnik/Sportida

"Danes zjutraj sem bil v Ljubljani na Ortopedski kliniki pri dr. Klemnu Stražarju, ki dela tudi z nami v reprezentanci. Gre za klasično vratarsko poškodbo kolka, ki pa ni tako nedolžna, kot se je sprva zdelo. Pregledal me je, morda bo potrebna celo operacija. Naslednji teden ali čez deset dni imam magnetno resonanco in še neke preglede, nato bomo videli, kako bo potekalo okrevanje," je v pogovoru za Sportal povedal Krošelj, ki je imel težave že v klubu na Češkem. Tam je tudi opravil magnetno resonanco, ki ni pokazala takšnih rezultatov.

V sredo je na pripravljalni tekmi z Italijo branil 40 minut, nato ga je v vratih zamenjal Matija Pintarič, ki ima za seboj odlično sezono v Franciji in bo začel tudi popoldansko tekmo proti Italiji. Njegova menjava bo Luka Gračnar.

"Če ne morem biti stoodstoten, je bolje tako." | Foto: Vid Ponikvar "Če ne morem biti stoodstoten, je bolje tako." Foto: Vid Ponikvar

Ne želi biti na 70 odstotkih

Kot je dodal Krošelj, je težave v levem kolku spet začutil na torkovem jutranjem treningu. "Nekaj me je 'zarezalo', začutil sem bolečino. Z maserji smo poskušali stanje izboljšati, a ni šlo. Odločil sem se, da če ne morem biti stoodstoten, potem nima smisla, da sodelujem. Ne želim biti na 70 odstotkih in tvegati, da bi zaradi mene bili kakšni slabši rezultati na prvenstvu. Ni mi bilo lahko, a verjamem, da je odločitev prava."

Ljubljančan zaupa v vratarsko trojico in preostale soigralce, ki bodo odpotovali na prvenstvo: "Zaupam v naše vratarje, ki jih imamo na voljo. To bo odlična priložnost za Pintariča (Matijo Pintariča, op. p.), Gračka (Luko Gračnarja, op. p.). Fantje imajo izkušnje iz svetovnih prvenstev. Verjamem vanje. Spremljal jih bom in držal pesti za najboljši razplet."

Matija Pintarič prevzema vlogo prvega vratarja reprezentance. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Matija Pintarič prevzema vlogo prvega vratarja reprezentance. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

slovenska hokejska reprezentanca trening pred SP 2019
Sportal Francozi potrdili, da slovenski ljubljenec občinstva ne odhaja nikamor

Us najverjetnejša zamenjava

Mesto vratarja 32-letnika naj bi tako prevzel Žan Us, prva hobotnica HK SŽ Olimpija, ki jo danes čaka še odločilna finalna tekma državnega prvenstva proti Jesenicam. Tega nam na HZS sicer niso potrdili, a dobro obveščeni viri pravijo, da bo uradno po zadnji klubski tekmi Usa.

Na prvenstvo tudi z Žanom Usom.  | Foto: Peter Podobnik/Sportida Na prvenstvo tudi z Žanom Usom. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Že pred Krošljevo odpovedjo je moral slovenski selektor Ivo Jan prečrtati kar nekaj imen. Jan Muršak in Aleš Mušič sta končala reprezentančni karieri, Mitja Robar se je poslovil od hokeja, Jan Urbas, Žiga Jeglič, Rok Tičar in Žiga Pavlin pa so odpadli zaradi poškodb. Tudi med reprezentanti na Bledu je kar nekaj poškodovanih, a naj bi lahko stisnili zobe.

Slovenija - Italija, Bled, slovenska hokejska reprezentanca
Sportal Maloštevilni gledalci na Bledu po dveh letih in pol videli Kopitarja in poraz risov

Slovenci se bodo ob 17. uri še enkrat pomerili z Italijo, proti kateri so v sredo izgubili z 2:3. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Slovenci se bodo ob 17. uri še enkrat pomerili z Italijo, proti kateri so v sredo izgubili z 2:3. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V petek se pridružijo zadnji risi

Slovenska reprezentanca bo ob 17. uri odigrala zadnje pripravljalno srečanje pred petkovim poletom v Nursultan. Še drugič v dobrem dnevu se bo pomerila z Italijo. Ekipa še ne bo popolna, saj bo Jan zadnje varovance dočakal tik pred poletom. Iz Olimpije in Jesenic namreč pričakuje še pet hokejistov.

Slovenci se bodo v Kazahstanu z gostitelji, Belorusi, Madžari, Južno Korejo in Litvo med 29. aprilom in 5. majem borili za dve vstopnici za elito.

Preberite še:

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Olimpija po preobratu do trojne krone: Ta ekipa je "nora"!

 

Ne spreglejte