Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 10. 2013,
17.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija

Sobota, 12. 10. 2013, 17.19

8 let

Dunaju vrh, Znojmo z najučinkovitejšim, največ dela Olimpijinemu Chiodu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po četrtini rednega dela lige EBEL so na vrhu Dunajčani, medtem ko ljubljanski tabor, tako kot lani v tem času, zaseda dno lestvice. Najučinkovitejši je Peter Pucher, najzanesljivejši pa Matthew Zaba.

Za moštvi v ligi EBEL je prva četrtina oziroma 11 tekem prvega dela, le Dornbirn in Dunaj imata na računu eno srečanje več. In prav hokejisti iz avstrijske prestolnice zasedajo vrh razširjenega avstrijskega prvenstva, ki imajo pred najbližjim zasledovalcem Salzburgom tri točke prednosti. Dno lestvice po pričakovanju zaseda Olimpija, ki ji je uspelo zbrati eno zmago več kot lani po 11 tekmah. Negativno presenečenje prvega meseca in pol so Celovčani, ki se tudi po menjavi trenerja ne znajdejo najbolje in zasedajo skromno deseto mesto.

Pucher najučinkovitejši, Kozek stroj za zadetke

Najučinkovitejši mož prve četrtine prihaja iz vrst Znojma, Peter Pucher, ki je odigral vsa srečanja, petkrat zadel in prispeval kar 14 podaj. Med prvo trojico sta še člana Linza, z 12 zadetki izjemni Andrew Jacob Kozek in Rob Hisey. Točkovno najbolj razpoložen član Olimpije je z dvema zadetkoma in štirimi podajami Žiga Pešut na 59. mestu. Po tri točke so zbrali tudi legionarji Jan Urbas, Klemen Pretnar in Miha Verlič, ki pa zaradi pozne selitve v klub in ali bolezni niso odigrali vseh tekem.

Tudi ko beseda nanese na branilce, imajo češki orli na prvem mestu svojega predstavnika, in sicer je Jakub Grof dvakrat premagal nasprotnikovega vratarja in desetkrat podal. Z desetimi točkami mu sledita Dunajčan Florian Iberer in morski pes Dustin VanBallegooie. V zeleno-belem taboru je največ točk med branilci, tri, vpisal Igor Cvetek, ki je zaradi poškodbe odigral zgolj pet tekem.

Najbolj zanesljiv je Zaba, Chiodo oblegan

Najbolje je svoja vrata tudi tokrat v prvi četrtini zaklenil dunajski vratar Matthew Zaba, ki je na sedmih tekmah ubranil kar 95,1 odstotka vseh strelov, drugi najbolj zanesljivi čuvaj mreže je s 93,8 odstotka zaustavljenimi streli Michael Ouzas (Linz), tretje mesto pripada graškemu "panterju" Dannyju Sabourinu (93,2 odstotka). Luka Gračnar si je v Salzburgu prislužil številko ena med vratnicama, branil je na osmih od 11 tekem in bil zanesljiv ob 91,6 odstotka strelih, kar ga uvršča na šesto mesto. Olimpijin Andy Chiodo je z natančnostjo 91,5 odstotka osmi, a pri tem je treba poudariti, da je imel daleč največ dela, proti njemu je zletelo 410 strelov, drugi, ki je imel največ dela pa je bil Sabourin (354 strelov).

Najslabše ob igralcu več in manj gre Olimpiji

Tako kot lani je tudi letos igra z igralcem več ljubljanskega moštva porazna, zmaji so z 8,51-odstotnem izkoristku power-playa trdno na dnu lestvice. Izkoristili so le štiri od 47 ponujenih priložnosti za zadetek ob številčni premoči (izkoristijo skoraj vsak 12 power-play). Najbolje se v tem elementu igre znajdejo člani Znojma, ki izkoristijo vsako tretjo številčno prednost (35-odstotni izkoristek power-playa). Olimpija se tudi ob igralcu manj na ledu znajde najslabše med vsemi moštvi, medtem ko ob številčnem manku najbolje igrajo hokejisti Beljaka.

Ne spreglejte