Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 1. 2016,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga KHL Žiga Jeglič Rok Tičar Slovan Bratislava Jan Muršak CSKA Moskva Gašper Krošelj Medveščak Zagreb

Sobota, 30. 1. 2016, 12.18

8 let

Desetka Muršakovih, Jeglič in Tičar na dobri poti proti končnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Moskovski CSKA je na petkovem derbiju z 2:1 premagal Jokerit in slavil še desetič zapored. Slovan s slovensko pomočjo do pomembne zmage za končnico, visok poraz Medveščaka pri Sibiru.

Potem ko so vodilni Moskovčani v sredo latvijsko Rigo odpihnili kljub okrnjeni zasedbi (5:0), so v petek zaigrali v močnejši postavi in dosegli še deseto zaporedno zmago. Obračuna z drugim na zahodu Jokeritom pred domačimi gledalci niso začeli najbolje, saj so Finci izkoristili že prvi power-play in v četrti minuti povedli z 1:0.

A v nadaljevanju sta strelsko premoč (37:19 v strelih) z zadetkoma v drugi tretjini in na začetku druge kronala Andrej Svetlakov in Ivan Telegin, ki je postavil končnih 2:1. Gostje so ob koncu poskušali izenačiti s šestimi igralci v polju in brez vratarja, a se jim načrti niso izšli. Jan Muršak in soigralci, ki so si že zagotovili končnico, tako ostajajo nepremagani že dobre tri tedne. Naslednje srečanje jih v nedeljo čaka v Moskvi, ko bodo palice prekrižali z mestnim tekmecem Spartakom.

Slovan naredil korak proti izločilnim bojem, Medveščak pa korak stran

Pomembno zmago v boju za končnico so dosegli hokejisti Slovana, ki so pri Metallurgu iz Novokuznecka slavili z 2:3. Slovenski duo Rok TičarŽiga Jeglič je s podajama sodeloval že pri vodstvu z 0:1, Jeglič pa je v 26. minuti poskrbel tudi za vodstvo z 1:2. Gostitelji so tik pred drugim odmorom izenačili, Tomas Kundratek pa je v 58. minuti zabil odločilni gol. Slovaški klub je šest tekem pred koncem rednega dela na osmem mestu zahodne konference. To je zadnje mesto, ki vodi v končnico. Njegov najbližji zasledovalec je Dinamo Minsk, ki ima enako število tekem, a šest točk manj.

Novo tekmo bo Slovan odigral v nedeljo pri Sibiru, ki je v petek zavezal kravato zagrebškemu Medveščaku in ga oddaljil od končnice. Slovenski vratar Gašper Krošelj je v 39. minuti v vratih zamenjal Dannyja Taylorja, ki je prejel tri zadetke. Tudi Krošelj je moral do konca še trikrat po plošček v svoj gol, zaustavil je 13 od 16 strelov. Pri Rusih je blestel vratar Aleksander Salak, ki je bil na mestih ob vseh 35 poskusih Medveščaka. Ta je s tekmo več in osmimi točkami manj od Slovana deseti na zahodu. V nedeljo bo gostoval pri Novokuznecku.

Ne spreglejte