Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 9. 2014,
6.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija HDD Jesenice Fabian Dahlem Miha Brus

Sreda, 3. 9. 2014, 6.15

8 let

Cvetek po neprepričljivi zmagi Olimpije: Treba bo malo "poštimati" glave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na torkovem spopadu med rdečimi in zelenimi so boljši vtis, kljub porazu v podaljšku, pustili železarji. Pri Olimpiji zadovoljstva ni bilo, po tekmi so krivili prelahkoten pristop.

Čeprav je Olimpija z zmago v Podmežakli upravičila vlogo favorita, je bila njena igra bleda senca tega, česar so zmaji sposobni. Vsaj tako je po obračunu proti Jeseničanom razlagal mož odločitve Igor Cvetek, ki je zeleno-bele odrešil v 61. minuti tekme: "Čestitke Jeseničanom za dobro tekmo, a na drugi strani smo mi popolnoma odpovedali. Naša predstava ni bila za nikamor. Sposobni smo odigrati veliko boljše."

In kaj je bil razlog za to, da so zmaji delovali brezidejno in brez žara borbenosti proti svojim največjim nasprotnikom? "Trener je pred tekmo opozarjal, da je derbi posebna vrsta tekme. Dejal nam je, da moramo biti stoodstotni. Kaj se je zgodilo, da nismo bili? Ne vem, morda nismo bili z glavo pri stvari. Fizično smo odlično pripravljeni, kar se je na nekaterih odsekih tekme dobro pokazalo, ampak bo vseeno treba še malo glave 'poštimati'. Očitno smo imeli v podzavesti to, da smo boljši od njih, ampak to se je hitro obrnilo proti nam," je bil kritičen Cvetek in se obregnil še ob "prelahke" pripravljalne tekmece: "Morali bi igrati proti močnejšim ekipam. Šele konec tedna bomo videli, kje dejansko smo v primerjavi z nasprotniki iz naše lige (Olimpija bo prihodnjo pripravljalno tekmo odigrala v soboto proti Gradcu, op. a.)."

"Z neumnimi napakami smo jih pustili v igri"

Tudi trener zmajev Fabian Dahlem nad igro Olimpije ni mogel biti navdušen, na vprašanje, ali je bil zadovoljen s pristopom varovancev, pa je odgovoril takole: "Vedno je težko igrati proti ekipam iz nižjih lig. V moštvu imamo veliko mladih fantov, ki so verjetno mislili, da bo lažje. A če daš pet ali deset odstotkov manj od tega, kar je treba, je na vsaki tekmi težko igrati. Vemo, da lahkih tekem ni in da moramo prav v vsako vstopiti stoodstotno pripravljeni."

Nemški strateg na Olimpijini klopi je kot največjo napako izpostavil prilagoditev ljubljanske igre jeseniški: "Vedeli smo, da bodo dali Jeseničani vse od sebe in da se bodo trdo borili. Za to jim gredo vse pohvale, saj so se resnično borili. Zanje je bil to verjetno večji derbi kot za nas. Pokazali so veliko čustev in strasti. Za nas pa lahko rečem, da smo se že na začetku prilagodili njihovi ravni, namesto da bi igrali na svoji in jih prisilili, da bi se še bolj borili. Če bi to naredili takoj na začetku, bi bilo drugače. Dopustili smo jim prelahke zadetke, sami pa nismo znali zadeti, v napadu smo preveč komplicirali in jih z neumnimi napakami pustili v igri vse do konca."

Presenetljivo dobra tekma

So pa lahko bili z igro bolj zadovoljni v gorenjskem taboru, ki ima v nogah zgolj dva tedna lednih priprav.

"Nismo še v popolnoma pravem ritmu, za nami sta le dva tedna treningov, ampak ta tekma je bila presenetljivo dobra. Vsaj zame ter verjetno tudi za večino gledalcev in našega vodstva. Čeprav je bilo v našem sitemu nekaj taktičnih napak, sploh pri prvem zadetku, smo v prvi tretjini igrali zelo dobro. V drugih dveh tretjinah pa se je videlo, da nam malo popuščajo moči, ampak smo nekako stisnili in dosegli zadetke. Na koncu je sicer sledil poraz v podaljšku, a tekma je bila dobra," je misli po srečanju strnil kapetan železarjev Miha Brus, ki ga s soigralci prva tekma nove sezone v ligi INL čaka v soboto, 20. septembra, ko bodo gostovali pri Feldkirchu. Olimpija bo prvo tekmo lige EBEL odigrala v petek, 12. septembra, v Celovcu.

Ne spreglejte