Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 1. 2015,
20.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga KHL CSKA Moskva Slovan Bratislava Rok Tičar Žiga Jeglič

Torek, 20. 1. 2015, 20.08

8 let

CSKA po zmagi v znamenju enic, zadetka Slovencev premalo za zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po nedeljskem porazu proti Jokeritu je CSKA v torek pred domačimi gledalci s 3:0 premagal Dinamo Rigo. Rok Tičar in Žiga Jeglič sta zadela za Slovan, a proti Minsku klonila s 4:6.

Moskovčani so do 39. zmage na 47 tekmi sezone prišli z zadetki Sergeja Andronova, Maksima Mamina in Simona Hjalmarssona, ki so gostujočega vratarja Jeffa Deslauriersa premagali vsak v eni tretjini. Na drugi strani se je izkazal domači čuvaj mreže Stanislav Galimov, ki je svoje delo – ni ga imel prav veliko, saj so Latvijci sprožili le 18 strelov – opravil brezhibno in ohranil mrežo nedotaknjeno. Slovenski napadalec Jan Muršak, ki je ob nedeljskem porazu (1:2) proti Jokeritu podal ob edinem zadetku CSKA (za znižanje na 1:2), je tokrat na ledu preživel dobrih 18 minut, trikrat ustrelil in dobil sodniški met.

CSKA s 111 točkami ostaja na prvem mestu lige KHL, na zahodu ima pred drugim SKA iz Sankt Peterburga šest točk prednosti in tekmo manj. Prihodnje srečanje bodo Jan Muršak in soigralci odigrali prav proti SKA, ki v goste prihaja v četrtek.

Slovan klonil proti Minsku

Slovanu iz Bratislave doma ni uspelo prekiniti negativnega niza, Dinamo iz Minska mu je s 6:4 zadal četrti zaporedni poraz. Za slovaški klub, ki zaseda zadnje mesto zahodne konference, sta zadela oba slovenska napadalca.

Žiga Jeglič je ob koncu prve tretjine izenačil na 2:2, pri zadetku mu je s podajo pomagal Rok Tičar. Ta je v 47. minuti znižal na 4:5, a že manj kot minuto pozneje je Andrej Stepanov postavil končni rezultat. Jeglič je igral slabih 17 minut, trikrat streljal in dobil enega od dveh sodniških metov. Tičar je na ledu preživel 16 minut in 40 sekund, prav tako sprožil tri strele in bil uspešen pri desetih od 14 bulijih.

Slovanovci bodo novo tekmo odigrali v četrtek, ko bodo gostili Atlant Mitiši.

Ne spreglejte