Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
22.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Stanleyjev pokal Chicago Blackhawks Tampa Bay Lightning

Torek, 16. 6. 2015, 22.11

8 let

Chicago se pripravlja na parado šampionov, igralci Tampe neutolažljivi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"To resnično boli. Nismo si predstavljali, da bo tako hudo," je po finalu lige NHL povedal branilec Tampe Jason Garrison in povzel občutke vse ekipe. Medtem se v Chicagu pripravljajo na slavje.

V Chicagu načrtujejo parado za svoje šampione, igralce moštva Blackhawks, ki je sinoči osvojilo že tretji Stanleyjev pokal v zadnjih petih letih. V "vetrovnem mestu" se v tem trenutku ukvarjajo z vprašanjem, po kateri poti speljati povorko, saj je park Grant, kjer se je parada končala leta 2013, ko so Blackhawks nazadnje osvojili prestižni pokal, poplavljen. Parada za prvake naj bi bila v četrtek.

Tampa kljub požrtvovalnosti ostaja pri enem Medtem ko v Chicagu slavijo, pa je v Tampi na Floridi vzdušje precej klavrno. Strele so se borile, a jim je zmanjkalo moči za ponovitev dosežka iz sezone 2003/04, ko so prvič in zadnjič osvojili naslov prvakov lige NHL. "Mislim, da tukaj ni niti enega fanta, ki iz sebe ni iztisnil največ," je v blogu po finalu zapisal branilec moštva Tampa Bay Lightning Jason Garrison.

In kako prav ima, kar zadeva požrtvovalnost soigralcev. To sta ne nazadnje dobro pokazala Tyler Johnson, ki je igral z zlomljenim zapestjem, in Ben Bishop, ki je stisnil zobe in branil s poškodovano prepono. "Pokazali smo vse, česar smo sposobni, pa smo bili še vedno prekratki. Težko je. Težko je že govoriti o tem," je še potarnal Garrison.

So Blackhawks že dinastija? So Chicago Blackhawks s tretjim stanleyjem v šestih sezonah že prava hokejska dinastija, pa je vprašanje, s katerim si zdaj belijo glave onstran luže. So trije naslovi (leta 2010, 2013 in 2015) dovolj, da se jih omenja skupaj z Montreal Canadiens iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so v obdobju 1976‒79 nanizali štiri naslove, ali Edmonton Oilers, ki so bili med 1984 in 1990 prvaki petkrat, pa New York Islanders, ki so kraljevali v letih 1980 do 1983?

"Dinastija je zelo močna beseda, ampak povem vam: če to dandanes, z denarjem, ki kroži v hokeju, ko je zvezdnike nenormalno težko zadržati v ekipi, ni dinastija, potem je vsekakor zelo blizu temu," je komentiral član hiše slavnih (Hall of Fame) Larry Robinson, branilec, ki je osvojil šest Stanleyjevih pokalov z Montrealom.

Dinastični so na primer tudi Detroit Red Wings s tremi naslovi v šestih sezonah (1997, 1998 in 2002), kar pa je že bližje dosežku aktualnega Chicaga.

Ne spreglejte