Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
11.41

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Žiga Jeglič Slovan Bratislava liga KHL

Petek, 20. 6. 2014, 11.41

7 let, 12 mesecev

"Če delaš dobro, se ti dobro vrača. Upam, da bo to obveljalo tudi v Bratislavi."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Stalni član slovenske reprezentance Žiga Jeglič se intenzivno pripravlja na nov izziv, imenovan Slovan Bratislava. Obisk slovaške prestolnice ga je navdušil, upa, da ga bo tudi s prihodnjo sezono.

Kontinentalna hokejska liga bo prihodnjo sezono hokejski dom štirim slovenskim hokejistom. Jan Muršak (CSKA Moskva) jo je spoznal že lani, prve izkušnje pa čakajo Marcela Rodmana (Medveščak Zagreb), Roka Tičarja in Žigo Jegliča (oba Slovan Bratislava). Zadnji moči za nove tekmovalne podvige, kot mnogi drugi, nabira v skupini, saj, kot pravi, je vse lažje, če nisi sam. Na kranjskem štadionu mu družbo delajo Žiga Pavlin, Andrej Tavželj in Anže Kuralt.

"Dobili smo priložnost. Zdaj lahko morda odpremo pot."

Odhod v Bratislavo 26-letnega Gorenjca čaka že kaj kmalu, ekipa se zbere 11. julija, a kratek obisk slovaške prestolnice sta s Tičarjem opravila že pred tedni. "Z Rokom sva obiskala Bratislavo, kjer sva tudi podpisala pogodbo. Ogledala sva si dvorano, garderobo, naročila opremo in govorila z nekaj vodilnimi ljudmi, ki so bili tam. Za zdaj lahko vse le pohvalim, vse je bilo super. Vse je delovalo kot na zelo visoki ravni," je bil nad prvim vtisom navdušen Jeglič, ki priznava, da bo družba prijatelja prišla še kako prav: "Res super. Lani v Nemčiji sem videl, da je res veliko lažje, ko imaš ob sebi nekoga, s katerim se poznaš in z njim igraš že dolgo časa. Vsekakor bo to en velik plus."

Še večji bi bil, če bi se jima v Bratislavi pridružil še tretji mož udarnega reprezentančnega napada Robert Sabolič – z Jegličem sta v zadnji sezoni osvojila naslov nemškega prvaka –, a si bo ta kruh služil pri Sparti iz Prage. "Morda pa kdaj v prihodnje," še pravi naš sogovornik, ki se strinja, da so bile olimpijske igre dobra odskočna deska: "Vsekakor. Fantje smo po igrah dobili več priložnosti. In prav je tako. Še vedno nismo najbolje zapisani v hokejskem svetu, ampak to je zdaj naša priložnost, da še bolj promoviramo slovenski hokej in morda odpremo pot tudi tistim, ki prihajajo za nami."

Končnica. Ko si enkrat tam, se lahko zgodi karkoli.

Za Slovan iz Bratislave bo to tretja sezona v ligi KHL, v prvi so prišli do konferenčnega četrtfinala, v lanski pa ostali pred vrati končnice. "Glede na to, da gre za klub z nižjim proračunom, ne ciljajo ravno na prvaka. Tako visokih pričakovanj zagotovo ni. Poskušajo priti v končnico. Ko pa si enkrat tam, pa vemo, da se lahko zgodi karkoli," o ciljih kluba s številčno navijaško podporo s tribun – tekme Slovana iz Bratislave si v povprečju ogleda 10.013 ljudi, kar je sedmo najvišje povprečje v evropskih ligah – razmišlja napadalec. Ta bo svojo vlogo v ekipi spoznaval postopoma: "Težko je povsem reči, kakšna bo moja vloga, saj nismo še bili v stiku s trenerjem. Ko bomo enkrat na ledu, bo tudi njemu lažje, da bo ugotovil, kdo se s kom ujame. Ampak kot sem slišal, igrajo vedno na štiri napade. Bomo videli. Zdaj je na nama le to, da do začetka dobro delava, da se čim bolje pripraviva na sezono in poskušava čim bolje pomagati ekipi. Mislim, da če delaš dobro, da se ti dobro vrača. In upam, da bo to obveljalo tudi v Bratislavi."

Svoji novi ekipi bo lahko pomagal kmalu, saj "Slovanovce" prvi pripravljalni obračun čaka že 22. julija, ko bodo gostovali pri Metallurgu iz Novokuznecka, eno od pripravljalnih tekem pa bodo odigrali tudi v gosteh pri Muršakovem CSKA-ju.

Ne spreglejte