Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
17.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga EBEL Dornbirn

Sreda, 18. 6. 2014, 17.37

7 let, 12 mesecev

Buldogi podaljševali pogodbe, prihajata še Sertich in vratar iz lige AHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zadnjih dneh je bilo na EBEL-ligaški tržnici najbolj dejavno vodstvo Dornbirna, ki je podaljšalo sodelovanje z lepim številom hokejistom. Okrepili so se še na branilskem in vratarskem položaju.

Klub s Predarlskega se je razširjenemu avstrijskemu prvenstvu pridružil pred dvema sezonama. V prvi je ostal brez končnice, v zadnji pa po povsem konkurenčnem boju izpadel v četrtfinalu, v katerem je povzročil nekaj sivih las poznejšim podprvakom iz Salzburga (hokejisti Dornbirna so v četrtfinalu povedli z 2:0 v zmagah, a pozneje izgubili z 2:4). Kar dolgo, a daleč od tega, da bi najdlje – nekateri na tem področju še niso storili prav veliko –, so v klubu čakali na prva podaljšanja pogodb in nove moči.

Resda jim tokrat ni uspelo zadržati enega od najučinkovitejših igralcev v ligi Luciana Aquina, ta se je po dveh sezonah preselil v elitno švedsko ligo k podprvaku Färjestadu, so si pa že pred dvema mesecema zagotovili, da bo njihove barve še naprej branil učinkoviti nekdanji zmaj Chris D'Alvise. Zdaj je tabor buldogov razveselila še novica, da ostajajo napadalci Jamie Arniel, Martin Grabher-Meier, Martin Mairitsch, Alexander Feichtner ter branilec Robert Lembacher.

Moštvu bosta po novem pomagala še vratar Mike Murphy (čuvaj mreže Adam Dennis ne bo več njihov član) in branilec Andy Sertich. Za zadnjega je liga EBEL vse prej kot neznanka, saj bo zaigral še za četrti EBEL-ligaški klub v treh sezonah. Pred lansko sezono se je iz Medveščaka preselil v Gradec, od koder je novembra pobegnil k madžarski Sapi, zdaj pa se bo preizkusil še pri Dornbirnu. Prav nasprotno Murphy nima veliko izkušenj z Evropo, v sezoni 2012/2013 je sedem tekem odigral za Spartak Moskvo v ligi KHL, sicer pa je zadnja štiri leta največ časa preživel v ligi AHL pri Charlotte Checkers, sicer podružnici NHL-ovca Carolina Hurricanes – za Carolino je branil na dveh tekmah severnoameriške lige.

Duncan spet za rdeče bike

Kadrovska služba pa ni bila dejavna le v Dornbirnu, v Salzburg se vrača Ryan Duncan, ki je Solnograško zapustil po sezoni 2012/2013 in lani igral v Münchnu. V nasprotno smer odhaja branilec Jeremy Dehner, ki bi sezono sicer moral preživeti v Salzburgu, a jo bo v bavarski prestolnici.

So pa za novo branilsko moč poskrbeli še v Beljaku, kjer stavijo na visokoraslega Geoff Waugh, zadnje tri sezone člana Medveščaka.

Ne spreglejte