Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
22.25

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Buffalo Sabres

Torek, 8. 12. 2015, 22.25

7 let, 12 mesecev

Buffalo Kralje zaustavil v njihovi "specialiteti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Konec je zmagovite serije LA Kings. Kralji so po šestih zaporednih zmagah z 1:2 v podaljšku izgubili pri Buffalu. Zmagoviti zadetek, 100 v karieri, je dosegel Ryan OReilly. Anže Kopitar s podajo.

Obračun pri Buffalu se bi za Kralje težko začel bolje. Že v peti minuti je udarila slovensko–slovaška naveza, Anže Kopitar je podal, strelec odločilnega kazenskega zadetka na petkovi tekmi proti Pittsburghu Marian Gaborik pa je plošček pospravil za hrbet Linusa Ullmarka. A veselje ni trajalo prav dolgo, le dve minuti in pol zatem je Jamie McGinn izkoristil kazen Jordana Nolana in ukanil še lani vratarja Buffala Jhonasa Enrotha, ki je sicer ubranil 28 od 30 strelov (na drugi strani je imel Ullmark manj dela, saj so gostje sprožili le 21 strelov).

In če so gledalci že v prvih minutah imeli kaj videti, so na naslednji in hkrati zadnji zadetek čakali vse do podaljška, v katerem Kralji vse do današnje tekme v tej sezoni sploh še niso izgubili – dobili so vseh pet srečanj, ki so se končala v podaljšani igri. Tokrat pa jih je v "njihovem elementu" ugnal Buffalo oziroma natančneje Ryan O`Reilly, ki je po odlični podaji Jaka McCaba z lepim zadetkom - njegov 100 v karieri - priigral domačim dve točki.

Na utrujenost se ne bodo zgovarjali

Kraljem se je očitno poznala utrujenost, odigrali so še drugo tekmo v dobrem dnevu, še tretjič v štirih dneh so gostovali. "Vsi odigramo enako število tekem, zato svojega urnika ne smemo zlorabljati kot izgovor. Smo pa res začeli zelo počasno, le trije streli v prvi tretjini bi bili premalo na katerikoli tekmi. V nadaljevanju smo zaigrali bolje, a žal nismo uspeli zmagati, smo pa vsaj dobili točko," je po porazu razmišljal Tanner Pearson.

Los Angeles Kings ostajajo na drugem mestu zahodne konference, nova tekma jih čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri Ottawi.

Večer podaljškov

Ob tekmi Buffalo - LA Kings so se po podaljšku končale še tri. Na dveh so gledalci videli po devet golov, obe sta se končali s 5:4, s takšnim izidom so se veselili igralci Caroline proti Arizoni in Calgaryja proti New York Rangers. Po podaljšku so se zmage s 3:2 veselili še hokejisti New York Islanders proti Columbusu.

Boston je s 3:1 odpravil Florido, z enakim izidom je zmagal Montreal proti Ottawi, Nashville je z 2:3 izgubil proti Coloradu, St. Louis je bil s 3:0 boljši od Dallasa, Minnesota je z 2:0 odpravila San Jose.

Ne spreglejte