Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 6. 2012,
8.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Los Angeles Kings New Jersey Nets

Nedelja, 10. 6. 2012, 8.50

8 let

Brodeur uživa v pritisku, Vragi dobivajo ključne tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejisti Los Angeles Kings v letošnji končnici lige NHL igrajo izvrstno. Do četrte tekme finala je bilo njihovo razmerje zmag in porazov 15:2. A v New Jerseyju so izgubili drugič zapored.

Kralji so v finalu proti New Jerseyju povedli s 3:0 v zmagah, v noči na nedeljo pa so na vzhodni obali Združenih držav Amerike doživeli drugi zaporedni poraz v odločilni seriji. Kljub porazu še vedno vodijo s 3:2 v zmagah. Slovenski zvezdnik in zvezdnik Los Angelesa Anže Kopitar, sicer z 19 točkami prvi strelec končnice, se pri porazu z 1:2 ni vpisal med dobitnike točk.

V peti tekmi je več kot 17 tisoč domačih navijačev z obrambami navduševal eden izmed najbolj prepoznavnih vratarjev vseh časov, 40-letni Martin Brodeur, ki pa ga je dvakrat rešila tudi vratnica. "Še smo med živimi. Po zaostanku se je težko sestaviti skupaj in pripraviti na take tekme. Zdaj nam je uspelo zmagati že drugič zapored. Take tekme pa terjajo svoj davek, a je vredno. Ne bomo se predali," je bil zadovoljen in optimističen verjetno prvi mož Vragov v finalni seriji.

Potem ko se je v letošnji končnici serija prevesila v drugo polovico, torej od četrte do sedme tekme, je New Jersey zmagal desetkrat in izgubil le enkrat. Takrat je navadno Brodeur zaklenil svoja vrata in spravljal ob pamet napadalce nasprotnih moštev. To gotovo ni spodbudna statistika za Kralje. "Brodeurjeva predstava govori sama zase. Kaj naj sploh še dodam? V pravem trenutku je najboljši. Vidi se, da uživa v tovrstnem pritisku. V ključnih trenutkih zmagujemo," je svojega prvega čuvaja mreže hvalil njegov trener Peter DeBoer.

Je drugi poraz v do pred nekaj dnevi skoraj brezhibne Kralje vnesel nemir? "Seveda se je pojavil strah. Že dolgo časa nismo izgubili dveh tekem zapored. A smo v finalu Stanleyjevega pokala, kjer ni za pričakovati, da bo lahko. Zdaj bomo skušali udariti nazaj. Imamo še dve možnosti, da osvojimo pokal, o čemer sanjamo," je priznal strelec edinega zadetka na sobotni tekmi za goste, Justin Williams.

Ne spreglejte