Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 1. 2013,
8.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Olimpija

Torek, 1. 1. 2013, 8.32

8 let

Borili se bodo, dokler bodo obstajale možnosti za TOP 6

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zmagoviti niz hokejistov Olimpije, ki je trajal pet tekem, se je končal v nedeljo. Prekinil ga je zadnjeuvrščeni Innsbruck, kot tolažba pa ostaja ''zmajem'' ena točka. Drevi jih čaka celovški KAC.

Trener Bojan Zajc je pred obračunom v Innsbrucku opozarjal, da se slednjega nikakor ne sme podcenjevati, ne glede na zadnje mesto na lestvici. Tega so se zavedali tudi njegovi izbranci, si pripravili več priložnosti (44:30 v strelih), a bili premalo natančni. Znova je zatajila igra ob igralcu več, ki nikakor ni stekla. V tem elementu igre so Ljubljančani predzadnji v ligi, za njimi so le še ''morski psi'', ki pa so tokrat bili uspešnejši ob igralcu več. Dva od štirih zadetkov so dali namreč ob ''power-playu''. ''Imeli smo priložnosti za zmago, ki pa jih nismo znali izkoristiti. V podaljšku smo imeli tudi igralca več, tudi ta je ostal neizkoriščen, na koncu pa je prišla kazen v obliki zadetka. Innsbruck je bil torej uspešnejši in zasluženo zmagal,'' je po tekmi za uradno stran lige dejal strateg Olimpije.

To je že tretja izgubljena točka proti Innsbrucku in morda bo prav katera izmed teh usodna ob naskoku na želeno šesto mesto, ki kot zadnje neposredno pelje v končnico. Tej bi se lahko približali že prvega januarja, ko je na sporedu tekmovalni dan. Zeleno-beli odhajajo v Celovec, ki trenutno zaseda osmo mesto in ima pred njimi tri točke prednosti. Pred dnevi so avstrijski ''zmaji'' zamenjali trenerja, šok terapija pa je prinesla zmago. Olimpija je dosedanja medsebojna obračuna izgubila, tako da jo čaka težka naloga. ''Kar še nekaj točk je na voljo do konca prvega dela, vendar pa se moramo sami osredotočiti le na obračun, ki je pred nami. Dokler bodo teoretične možnosti, da se prebijemo med šest najboljših ekip, toliko časa se bomo borili. V Celovcu moramo popraviti igro v obrambi, bolj bomo morali biti disciplinirani. KAC namreč igra dobro ob igralcu več, tako da ne smemo delati prekrškov,'' je še zaključil strateg ''zmajev''. Olimpija in KAC se bosta nato pomerila še enkrat, osmega januarja ju na bežigrajskem štadionu čaka tekma na prostem.

Ne spreglejte