Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL pogodba Ottawa Senators

Nedelja, 17. 1. 2016, 11.06

6 let, 7 mesecev

Anže Kopitar: Težko je reči, kaj je čudno. Dozdevalo se mi je, da gre v pravo smer.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Za Kralji je pestra sobota. Najprej so oznanili podaljšanje sodelovanje z Anžetom Kopitarjem, nato odigrali tekmo z Ottawo, ki se ni izšla po njihovih željah, po kateri je pred novinarje stopil Kopi.

Hrušičan se kot eden od najpomembnejših članov Los Angeles Kings po tekmah večkrat ustavi pri sedmi sili in strni razmišljanja o obračunu. Po sobotnem porazu – zapravili so vodstvo s 3:1 in izgubili s 3:5 – pa se je pred novinarji čez lužo zadržal nekoliko dlje časa, beseda pa je tekla večinoma o dolgotrajnih pogajanjih.

Osemindvajsetletni Gorenjec, ki mu bo nova maksimalna osemletna pogodba prinesla 80 milijonov dolarjev (malo manj kot 74 milijonov evrov), če prištejemo še dva bonusa, prejel ju bo do poletja leta 2017, pa okoli sto milijonov ameriških dolarjev (91,6 milijona evrov), je še enkrat ponovil zgodbo, da je želel, da bi se vse skupaj razpletlo še pred sezono.

Mnogi so pogajanja ocenili kot najbolj nenavadna in čudna v ligi NHL do zdaj. Jih je tudi sam tako videl? "Težko je reči, kaj je čudno in kaj ne. Mislim, da si vsi vemo, da je šport tudi posel. Morda je res trajalo malo dlje, kot sem pričakoval, a zdaj sem vesel, da se je končalo," si je oddahnil 28-letnik in dodal, da ni vedel, kdaj točno bo prišel dan podpisa, je pa po tekmi z Detroitom, na kateri je blestel z zadetkom in tremi podajami, slutil, da se bliža: "Po navadi takih stvari niti ne veš (kdaj bo podpis, op. a.). Pogajanja potekajo tako, da en dan ni, drugi dan je … Nekako se mi je dozdevalo, da se stvari premikajo v pravo smer, a kdaj bo podpis, nisem vedel."

Le pet minut

Pogodbo je podpisal pred sobotno tekmo z Ottawa Senators v Staples Centru, kar bi lahko vplivalo na pripravo, a kot pravi profesionalec pravi, da ga ni zmotilo. "Ni imelo velikega vpliva, saj sem se zamudil le za pet minut za sam podpis, ostalo (priprava, ritual) pa je bilo enako kot pred vsako tekmo," je razkril centralni napadalec, ki je prejel veliko čestitk, tudi od soigralcev, ki jih bo "počastil" z večerjo.

Želje izpolnjene

Kot je še povedal, nikoli ni dvomil, da bo do dogovora prišlo, in prikimal vprašanju, ali je vsota pogodbe takšna, kot je želel. "Želja je bila izpolnjena, da. Vedno imaš nek načrt, ki se ga držiš. Mi smo se ga in zadovoljen sem s tem, kako se je izšlo. Tudi z dolžino."

Na vprašanje, ali bo podaljšanje pogodbe zvišalo njegove standarde, pa odgovoril: "Ne. To ne bo spremenilo moje igre, ne bo spremenilo mojega razmišljanja. Želim biti še naprej kar se da najboljši in pomagati svoji ekipi." Tudi cilji, kot je v Slovenijo sporočil prek svojega predstavnika za odnose z javnostmi, ostajajo enaki: "Cilji se ne bodo spremenili. Želim si normalno osvojiti še kakšen Stanleyjev pokal, enega, dva … ostali cilji se pa tudi ne spremenijo. Treba je iti korak za korakom, najprej se uvrstiti v končnico, za katero pa vemo, da je razred zase."

Kralj za vse življenje

Kraljeva 11, najverjetneje je zadnji, ki jo nosi, je dodal, da je zdaj pomirjen, saj je njegova prihodnost bolj jasna in bo, če ne bo zasukov, ostal član LA Kings do konca kariere: "V preteklosti sem že rekel, da bi rad tu ostal še dolgo, saj se tu zelo dobro počutim. In z osemletno pogodbo smo to dosegli. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo, v idealnem svetu bi šlo vse po mojem in klubskem načrtu, tako da je občutek varnosti zelo prijeten."

Kopitar bo v klubu, v katerem je ostal tudi zato, ker verjame, da ima zmagovalno ekipo in miselnost, ki lahko spet poseže na vrh, ostal do konca sezone 2023/24.

Ne spreglejte